Hamilton: Bjanki je podsjetnik da je F1 i dalje opasna!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton izjavio je da je smrt Žila Bjankija podsetnik da je opasnost i dalje prisutna u Formuli 1.

Ostali sportovi 22.07.2015 | 18:40
Hamilton: Bjanki je podsjetnik da je F1 i dalje opasna!

Bjanki je preminuo u petak, devet meseci posle teškog udesa koji je doživeo na Velikoj nagradi Japana, i prvi je vozač koji je preminuo od posledica povreda zadobijenih u trci Formule 1 od Aertona Sene 1994. godine.

Mladi Francuz je sahranjen u utorak, sahrani su prisustvovali gotovo svi sadašnji vozači Formule 1, uz veliki broj šampiona, a među njima je bio i Hamilton.

Iako 30-godišnji Britanac priznaje da je mnogo urađeno po pitanju bezbednosti u Formuli 1 od Senine smrti do Bjankijeve, naglašava da postoji mnogo toga što treba još da bude urađeno.

“Za sve nas je bilo teško sa se oprostimo od Žila. Što se mene tiče, voleo bih da sam ga bolje poznavao. Ali, zahvaljujući onima koji su mu bili bliski, znam da je bio divna osoba, puna života, sa blistavom budućnošću. Pred našim sportom je sada dug i težak put”, rekao je Hamilton.

“Još jednom smo dobili podsetnik koliko je naš sport opasan, da svi treba da poštuju posvećenost vozača koji to prihvataju svakog trenutka kada sedaju u svoje bolide. Poslednjih godina je napravljen veliki napredak po pitanju bezbednosti i znam da će se Svetska automobilska federacija postarati da se napravi još veći”, istakao je Britanac.

Šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda na stazi “Hungaroring”, gde će minutom ćutanja biti odata počast Bjankiju. Hamilton očekuje emotivan vikend za sve i ističe da će mu Žil biti u mislima do kraja karijere.

“Žil će biti u mojim mislima i molitvama ne samo u Mađarskoj, već do kraja karijeri. Znam da bi on voleo da se mi trkamo do granica, kao što je slučaj bio sa njim, pa ću imati takav pristup”, naglasio je Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar