Хамилтон: Бјанки је подсјетник да је Ф1 и даље опасна!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон изјавио је да је смрт Жила Бјанкија подсетник да је опасност и даље присутна у Формули 1.

Остали спортови 22.07.2015 | 18:40
Хамилтон: Бјанки је подсјетник да је Ф1 и даље опасна!

Бјанки је преминуо у петак, девет месеци после тешког удеса који је доживео на Великој награди Јапана, и први је возач који је преминуо од последица повреда задобијених у трци Формуле 1 од Аертона Сене 1994. године.

Млади Француз је сахрањен у уторак, сахрани су присуствовали готово сви садашњи возачи Формуле 1, уз велики број шампиона, а међу њима је био и Хамилтон.

Иако 30-годишњи Британац признаје да је много урађено по питању безбедности у Формули 1 од Сенине смрти до Бјанкијеве, наглашава да постоји много тога што треба још да буде урађено.

“За све нас је било тешко са се опростимо од Жила. Што се мене тиче, волео бих да сам га боље познавао. Али, захваљујући онима који су му били блиски, знам да је био дивна особа, пуна живота, са блиставом будућношћу. Пред нашим спортом је сада дуг и тежак пут”, рекао је Хамилтон.

“Још једном смо добили подсетник колико је наш спорт опасан, да сви треба да поштују посвећеност возача који то прихватају сваког тренутка када седају у своје болиде. Последњих година је направљен велики напредак по питању безбедности и знам да ће се Светска аутомобилска федерација постарати да се направи још већи”, истакао је Британац.

Шампионат Формуле 1 наставља се предстојећег викенда на стази “Хунгароринг”, где ће минутом ћутања бити одата почаст Бјанкију. Хамилтон очекује емотиван викенд за све и истиче да ће му Жил бити у мислима до краја каријере.

“Жил ће бити у мојим мислима и молитвама не само у Мађарској, већ до краја каријери. Знам да би он волео да се ми тркамо до граница, као што је случај био са њим, па ћу имати такав приступ”, нагласио је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар