Test: Partizan pobijedio i Tereka!

Fudbaleri Partizana savladali su ruski Terek Grozni minimalnim rezultatom u drugom test meču dana na priprema u Sloveniji.

Fudbal 05.07.2015 | 13:00
Test: Partizan pobijedio i Tereka!

Pobedu crno-belima doneo je Božinov u 56. minutu sa penala, koji je prethdno iznudio debitant Abubakar.

Ranije u subotu srpski šampion bio je ubedljiv protiv Aluminija 4:0, a meč sa ruskim timom odigran je u drgačijem sastavu u odnosu na prvi meč.

Ovo je treća pobeda Partizana na Pohorju jer je pre tri dana savladan i Rudar iz Velenja, gde je pobedu svom timu takođe doneo bugarski napadač.

Meč je obeležila povreda Fabrisija koji je teren morao da napusti već u 17. minutu kada je, iz čista mira, kada nije bilo nikog oko njega, pao i uhvatio se za zadnju ložu. Umesto njega ušao je Abubakar, a Brašanac je prešao na poziciju štopera. Stepen povrede brazilca biće jasniji posle snimanja povređenog mišića.

Na Pohorju po veoma toplom vremenu je viđena čvrsta i taktička utakmica sa obe strane, sa malo polušansi. Glavni sudija je dva puta tokom utakmice prekidao meč i davao igračima tajm aut za osveženje.

Prvu šansu imali su fudbaleri Tereka preko Mbenguea, koji je skočio na loptu iz kornera upućenu od Ribusa, udario je sa peterca, ali je ona otišla u gol aut. Još dva puta su fudbaleri Tereka imali šanse udarcima sa distance Ivanova i Kuzjajeva, ali je Živković bio siguran na golu.

U 56. minutu lepa akcija za Partizan koju je započeo Babović, odigrao pas paralelno sa kaznenim prostorom ka Božinovu, Abubakar završava iza leđa odbrane, a zatim je oboren i sudija je pokazao na pelu tačku. Loptu uzima Božinov i dovodi crno-bele u vođstvo. Posle gola Terek je krenuo ofanzivnije ali je samo u par navrata pripretio.

Naredni meč na pripremama Partizan će odigrati osmog jula protiv mađarskog Vašaša i slovenačkog niželigaša Kovinar Tezna.

Sastavi:

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic (od 46′ Luka), Fabrisio (od 17′ Abubakar), Brašanac, Lukić, Babović, Ninković, Trujić, Božinov.

Terek: Godzjur, Utsiev, Rodolfo, Semenov, Adilson, Lebedenko, Aisati, Ivanov, Kuziev, Ribus, Mbengue.

Komentari / 0

Ostavite komentar