Тест: Партизан побиједио и Терека!

Фудбалери Партизана савладали су руски Терек Грозни минималним резултатом у другом тест мечу дана на припрема у Словенији.

Фудбал 05.07.2015 | 13:00
Тест: Партизан побиједио и Терека!

Победу црно-белима донео је Божинов у 56. минуту са пенала, који је претхдно изнудио дебитант Абубакар.

Раније у суботу српски шампион био је убедљив против Алуминија 4:0, а меч са руским тимом одигран је у дргачијем саставу у односу на први меч.

Ово је трећа победа Партизана на Похорју јер је пре три дана савладан и Рудар из Велења, где је победу свом тиму такође донео бугарски нападач.

Меч је обележила повреда Фабрисија који је терен морао да напусти већ у 17. минуту када је, из чиста мира, када није било никог око њега, пао и ухватио се за задњу ложу. Уместо њега ушао је Абубакар, а Брашанац је прешао на позицију штопера. Степен повреде бразилца биће јаснији после снимања повређеног мишића.

На Похорју по веома топлом времену је виђена чврста и тактичка утакмица са обе стране, са мало полушанси. Главни судија је два пута током утакмице прекидао меч и давао играчима тајм аут за освежење.

Прву шансу имали су фудбалери Терека преко Мбенгуеа, који је скочио на лопту из корнера упућену од Рибуса, ударио је са петерца, али је она отишла у гол аут. Још два пута су фудбалери Терека имали шансе ударцима са дистанце Иванова и Кузјајева, али је Живковић био сигуран на голу.

У 56. минуту лепа акција за Партизан коју је започео Бабовић, одиграо пас паралелно са казненим простором ка Божинову, Абубакар завршава иза леђа одбране, а затим је оборен и судија је показао на пелу тачку. Лопту узима Божинов и доводи црно-беле у вођство. После гола Терек је кренуо офанзивније али је само у пар наврата припретио.

Наредни меч на припремама Партизан ће одиграти осмог јула против мађарског Вашаша и словеначког нижелигаша Ковинар Тезна.

Састави:

Партизан: Ж. Живковић, Вулићевић, Н. Петровић, Балажиц (од 46′ Лука), Фабрисио (од 17′ Абубакар), Брашанац, Лукић, Бабовић, Нинковић, Трујић, Божинов.

Терек: Годзјур, Утсиев, Родолфо, Семенов, Адилсон, Лебеденко, Аисати, Иванов, Кузиев, Рибус, Мбенгуе.

Коментари / 0

Оставите коментар