Prije 11 godina nestao u cunamiju, a sad je igrač Sportinga!

Srećom i sopstvenom snalažljivošću, kao dečak je preživeo cunami, koji je usmrtio 275.000 ljudi. Od ove nedelje, novi je fudbaler portugalskog giganta.

Fudbal 03.07.2015 | 20:20
Prije 11 godina nestao u cunamiju, a sad je igrač Sportinga!

Život je čudo i ovih dana nam iz Lisabona stiže najbolja potvrda da je zaista tako.

Pre 11 godina, u katastrofalnom cunaiju, Indonežanin Martunis jedva je ostao živ u katastrofalnom cunamiju. Preživeo je sam na otvorenom tačno tri nedelje, hranio se rezancima koje je srećom pronašao, a pio je vodu iz barica.

Sve vreme, nosio je dres reprezentacije Portugala.

"Bio sam sam u vodi, iz noći u noć, okružen telima i olupinama. Tačno 21 dan nikoga nisam video i mislio sam da sam potpuno sam. Ipak, ni u jednom trenutku nisam bio uplašen. Sve vreme mi je bilo bitno da ostanem živ i da jednog dana postanem fudbaler".

Ludom srećom, kao u bajci, lekari su ga, ipak, pronašli. Bili su šokirani načinom na koji je preživeo. Očekivano, izazvao je veliku medijsku pažnju i dobio pomoć sa svih strana. Kristijano Ronaldo nekoliko ga je puta posetio i lično finansirao obnovu Martunisove kuće.

Jedan cilj je ostvario i preživeo kada je malo ko verovao da je to moguće. Drugi cilj takođe polako ostvaruje.

Pogađajte ko je ove nedelje postao fudbaler Sportinga.

"Fenomenalno je što sam ovde. Ovaj klub mi je ostvario san. Jako sam uzbuđen zbog ove prilike. Viva Sporting!", rekao je Martinas, koji danas ima 17 godina i lepu budućnost pred sobom.

Život je, zaista, čudo!

Komentari / 0

Ostavite komentar