Прије 11 година нестао у цунамију, а сад је играч Спортинга!

Срећом и сопственом сналажљивошћу, као дечак је преживео цунами, који је усмртио 275.000 људи. Од ове недеље, нови је фудбалер португалског гиганта.

Фудбал 03.07.2015 | 20:20
Прије 11 година нестао у цунамију, а сад је играч Спортинга!

Живот је чудо и ових дана нам из Лисабона стиже најбоља потврда да је заиста тако.

Пре 11 година, у катастрофалном цунаију, Индонежанин Мартунис једва је остао жив у катастрофалном цунамију. Преживео је сам на отвореном тачно три недеље, хранио се резанцима које је срећом пронашао, а пио је воду из барица.

Све време, носио је дрес репрезентације Португала.

"Био сам сам у води, из ноћи у ноћ, окружен телима и олупинама. Тачно 21 дан никога нисам видео и мислио сам да сам потпуно сам. Ипак, ни у једном тренутку нисам био уплашен. Све време ми је било битно да останем жив и да једног дана постанем фудбалер".

Лудом срећом, као у бајци, лекари су га, ипак, пронашли. Били су шокирани начином на који је преживео. Очекивано, изазвао је велику медијску пажњу и добио помоћ са свих страна. Кристијано Роналдо неколико га је пута посетио и лично финансирао обнову Мартунисове куће.

Један циљ је остварио и преживео када је мало ко веровао да је то могуће. Други циљ такође полако остварује.

Погађајте ко је ове недеље постао фудбалер Спортинга.

"Феноменално је што сам овде. Овај клуб ми је остварио сан. Јако сам узбуђен због ове прилике. Вива Спортинг!", рекао је Мартинас, који данас има 17 година и лепу будућност пред собом.

Живот је, заиста, чудо!

Коментари / 0

Оставите коментар