Kašikarom na Gloriju

Policija traga za napadačima koju su juče rano ujutro bacili bombu kašikaru u blizini kafića "Glorija" u mostarskom naselju Tekija.

Bosna i Hercegovina 29.06.2015 | 09:56
Kašikarom na Gloriju

Usljed eksplozije, na sreću, nije bilo povrijeđenih, dok je oštećen kafić i četiri automobila koji su bili parkirani u blizini, kao i dva stana preko puta kafića.

Oštećeni su automobili "golf 2", "ford fokus", "pasat" i "micubiši". Jedan geler razbio je staklo stana na susjednoj zgradi, dok je drugi pogodio zid iznad klima-uređaja drugog stana.

U policiji u Mostaru nisu govorili o detaljima ovog napada, samo su potvrdili da je oko tri časa neko bacio bombu u blizini "Glorije" u naselju Tekija.

- Pokrenuta je istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i motiva bombaškog napada. Za sada ne možemo otkrivati detalje - kratko su rekli u policiji.

Izvor blizak istrazi je rekao da se istraga vodi u više smjerova s obzirom na to da se ne zna tačno ko bi mogao biti meta napada.

- Bomba je bačena iza ugostiteljskog objekta u blizini parkinga. Moguće mete su i kafić, ali i vlasnici vozila u blizini - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da je policija na mjestu zločina pronašla kašiku bombe "kašikare".

- U blizini mjesta eksplozije postoje kamere video-nadzora na nekim objektima koje su najvjerovatnije snimile dio dešavanja - kazao je ovaj izvor.

Detonacija i udar gelera probudio je stanare zgrade u naselju Tekija, koji su usred noći ustali šokirani ne znajući šta se dešava. Oni su ispričali da su odmah poslije eksplozije vidjeli kako dvije njima nepoznate osobe trče ulicom.

- Bilo je užasno, kao da smo u ratu. Čula se detonacija i udar gelera u zid. Nismo znali što se događa, upalili su se alarmi na vozilima. Ubrzo je stigla i policija. Prava je sreća da niko nije povrijeđen - rekao nam je jedan od mještana naselja Tekija ne želeći da se predstavi.

Ovo je drugi bombaški napad u Mostaru u posljednjih šest dana. Policija još traga za napadačima koji su 22. juna bacili bombu pred pekaru "Inpek" u mostarskom naselju Zalik. Vlasnik pekare Perver Gigolaj siguran je da iza napada stoje kriminalci kojima nije htio da plati reket i koji su mu nedavno prijetili.

Nemirna noć

Osim aktiviranja bombe u blizini kafića "Glorija" u noći između subote i nedjelje u Mostaru dogodila su se dva razbojništva.

Prvo su dva maskirana razbojnika u subotu oko 21.55 časova opljačkala benzinsku pumpu "Hifa". Nekoliko časova kasnije bačena je bomba na "Gloriju", dok je vlasnik svadbenog salona "Afrodita" Velimir Ereš napadnut juče rano ujutro.

Njega je nožem u potkoljenicu ubo Andrija Blažević, koji je ranije udaljen iz svadbenog salona, jer je pravio probleme. Blažević je poslije incidenta priveden.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

divlja jabuka

29.06.2015 08:13

Zašto je to tako? Pogledajte tog desnog policajca i sve bi vam trebalo biti jasno.

ODGOVORITE