Кашикаром на Глорију

Полиција трага за нападачима коју су јуче рано ујутро бацили бомбу кашикару у близини кафића "Глорија" у мостарском насељу Текија.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 09:56
Кашикаром на Глорију

Усљед експлозије, на срећу, није било повријеђених, док је оштећен кафић и четири аутомобила који су били паркирани у близини, као и два стана преко пута кафића.

Оштећени су аутомобили "голф 2", "форд фокус", "пасат" и "мицубиши". Један гелер разбио је стакло стана на сусједној згради, док је други погодио зид изнад клима-уређаја другог стана.

У полицији у Мостару нису говорили о детаљима овог напада, само су потврдили да је око три часа неко бацио бомбу у близини "Глорије" у насељу Текија.

- Покренута је истрага с циљем утврђивања свих околности и мотива бомбашког напада. За сада не можемо откривати детаље - кратко су рекли у полицији.

Извор близак истрази је рекао да се истрага води у више смјерова с обзиром на то да се не зна тачно ко би могао бити мета напада.

- Бомба је бачена иза угоститељског објекта у близини паркинга. Могуће мете су и кафић, али и власници возила у близини - казао је овај извор.

Додао је да је полиција на мјесту злочина пронашла кашику бомбе "кашикаре".

- У близини мјеста експлозије постоје камере видео-надзора на неким објектима које су највјероватније снимиле дио дешавања - казао је овај извор.

Детонација и удар гелера пробудио је станаре зграде у насељу Текија, који су усред ноћи устали шокирани не знајући шта се дешава. Они су испричали да су одмах послије експлозије видјели како двије њима непознате особе трче улицом.

- Било је ужасно, као да смо у рату. Чула се детонација и удар гелера у зид. Нисмо знали што се догађа, упалили су се аларми на возилима. Убрзо је стигла и полиција. Права је срећа да нико није повријеђен - рекао нам је један од мјештана насеља Текија не желећи да се представи.

Ово је други бомбашки напад у Мостару у посљедњих шест дана. Полиција још трага за нападачима који су 22. јуна бацили бомбу пред пекару "Инпек" у мостарском насељу Залик. Власник пекаре Первер Гиголај сигуран је да иза напада стоје криминалци којима није хтио да плати рекет и који су му недавно пријетили.

Немирна ноћ

Осим активирања бомбе у близини кафића "Глорија" у ноћи између суботе и недјеље у Мостару догодила су се два разбојништва.

Прво су два маскирана разбојника у суботу око 21.55 часова опљачкала бензинску пумпу "Хифа". Неколико часова касније бачена је бомба на "Глорију", док је власник свадбеног салона "Афродита" Велимир Ереш нападнут јуче рано ујутро.

Њега је ножем у поткољеницу убо Андрија Блажевић, који је раније удаљен из свадбеног салона, јер је правио проблеме. Блажевић је послије инцидента приведен.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

дивља јабука

29.06.2015 08:13

Зашто је то тако? Погледајте тог десног полицајца и све би вам требало бити јасно.

ОДГОВОРИТЕ