Mesijev 100. meč u dresu Argentine: Mnogo suza, bez titule...

Fudbaler Barselone proslaviće večeras veliki jubilej na meču protiv Jamajke na Kopa Amerika.

Fudbal 20.06.2015 | 20:45
Mesijev 100. meč u dresu Argentine: Mnogo suza, bez titule...

Jedan je od najvećih fudbalera u istoriji fudbala, odigrao je 99 mečeva u dresu reprezentacije Argentine, ali nije osvojio titulu. Doduše osvojio je Mundijalito 2005. i zlato na Olimpijskim igrama 2008. godine, ali po sopstvenom prizanju Lionel Mesi računa samo Mundijal i Kopa Ameriku. A tu mu koloni „trofeji“ stoji nula!
„Veoma sam srećan što ću postići taj rekord. Želim pobedu nad Jamajkom a sve da bi podigao trofej na kraju turnira“, rekao je Mesi za argentinski La Nacion.

On je debitovao za Argentinu 17. Avgusta 2005. godine u meču protiv Mađarske. Minut pošto je ušao u igru u drugom poluvremenu dobio je crveni karton zbog udaranja defanzivca Mađarske Vilmoša Vančaka. Novinari su tada preneli kako je posle meča sedeo u uglu svlačionice i plakao.

Posle 99. mečeva on je i dalje u Argentinskoj nacionalnoj selekciji, izabran je četiri puta za najboljeg fudbalera na svetu, četiri puta je osvojio Ligu šampiona sa Barselonom, kao i sedam titula prvaka Španije i tri Kupa Kralja. Ali, nema nijednu titulu prvaka Sveta ili prvaka Kopa Amerika.
„Odigrao sam 99 mečeva za Argentinu što je zaista veliko iskustvo, ali nažalost bez titule“, zaključio je Mesi.

Lionel je na Svetskom prvenstvu poražen od Nemačke 2006., 2010., i 2014. godine, a na Kopa Amerika je morao da čestita pobedu Brazilu u finalu 2007. Godine, kao i Urugvaju u četvrtfinalu takmičenja 2011. Do sada je na ovom takmičenju odigrao 12 mečeva, a postigao je samo tri gola.

Očigledno je da ga klupske titule i trofeji ne ispunjavaju u potpunosti. On želi da kao kapiten Argentine podigne veliki trofej. Ima priliku već na ovom izdanju Kopa Amerika koje se igra u Čileu.

Mesijev jubilarni 100. meč igra se u subotu od 23.30 po našem vremenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar