Месијев 100. меч у дресу Аргентине: Много суза, без титуле...

Фудбалер Барселоне прославиће вечерас велики јубилеј на мечу против Јамајке на Копа Америка.

Фудбал 20.06.2015 | 20:45
Месијев 100. меч у дресу Аргентине: Много суза, без титуле...

Један је од највећих фудбалера у историји фудбала, одиграо је 99 мечева у дресу репрезентације Аргентине, али није освојио титулу. Додуше освојио је Мундијалито 2005. и злато на Олимпијским играма 2008. године, али по сопственом призању Лионел Меси рачуна само Мундијал и Копа Америку. А ту му колони „трофеји“ стоји нула!
„Веома сам срећан што ћу постићи тај рекорд. Желим победу над Јамајком а све да би подигао трофеј на крају турнира“, рекао је Меси за аргентински Ла Национ.

Он је дебитовао за Аргентину 17. Августа 2005. године у мечу против Мађарске. Минут пошто је ушао у игру у другом полувремену добио је црвени картон због ударања дефанзивца Мађарске Вилмоша Ванчака. Новинари су тада пренели како је после меча седео у углу свлачионице и плакао.

После 99. мечева он је и даље у Аргентинској националној селекцији, изабран је четири пута за најбољег фудбалера на свету, четири пута је освојио Лигу шампиона са Барселоном, као и седам титула првака Шпаније и три Купа Краља. Али, нема ниједну титулу првака Света или првака Копа Америка.
„Одиграо сам 99 мечева за Аргентину што је заиста велико искуство, али нажалост без титуле“, закључио је Меси.

Лионел је на Светском првенству поражен од Немачке 2006., 2010., и 2014. године, а на Копа Америка је морао да честита победу Бразилу у финалу 2007. Године, као и Уругвају у четвртфиналу такмичења 2011. До сада је на овом такмичењу одиграо 12 мечева, а постигао је само три гола.

Очигледно је да га клупске титуле и трофеји не испуњавају у потпуности. Он жели да као капитен Аргентине подигне велики трофеј. Има прилику већ на овом издању Копа Америка које се игра у Чилеу.

Месијев јубиларни 100. меч игра се у суботу од 23.30 по нашем времену.

Коментари / 0

Оставите коментар