Pipo - otkaz! Stiže Miha, dovode mu i Balotelija?!

Na San Siru se sve odvija prema planu. Proslavljenom golgeteru u četvrtak je definitivno saopšteno da više nije prvi trener Milana...Mihajloviću dovode Balotelija? "Korijere delo sport" tvrdi da bi nepredvidivi napadač posle očajne sezone u Liverpulu mogao da se vrati na San Siro.

Fudbal 04.06.2015 | 21:20
Pipo - otkaz! Stiže Miha, dovode mu i Balotelija?!

Čelnici Milana "sa velikim žaljenjem" su saopštili Filipu Inzagiju ono što je bilo izvesno još pre završetka italijanskog prvenstva - da sledeće sezone neće ostati na poziciji šefa stručnog štaba.

Legendarni centarfor sa "rosonerima" je zauzeo 10. mesto, uz to nije uspeo da nametne igračima svoj autoritet, tako da nije dobio otkaz ranije samo zbog velikog ugleda koji uživa u klubu.

Pitanje je trenutka kada će za novog stratega Milana biti imenovan Siniša Mihajlović, koji je u sredu uveče ozvaničio dogovor sa predsednikom Silviom Berluskonijem, iako je svojevremeno izjavio da kao bivši igrač i član stručnog štaba Intera "nikada ne bi radio" u rivalskom klubu.

Berluskoni je prvo želeo da iz Reala vrati Karla Anćelotija, ali pošto se ovaj zahvalio na ponudi, okrenuo se nekadašnjem selektoru Srbije.

Mihajlović mu je, navodno, obećao da će, bez obzira na navijačko opredeljenje i prijateljstvo sa aktuelnim trenerom Intera Robertom Manćinijem, biti maksimalno posvećen uspehu "rosonera".

Siniša Mihajlović prethodno je trenirao Sampdoriju, Fiorentinu, Kataniju i Bolonju.

Mario Baloteli letos je iz Milana prešao u Liverpul za 20 miliona evra i odigrao verovatno najgoru sezonu u karijeri, što uključuje jedan postignut pogodak na 16 nastupa u Premijer ligi.

Kako piše "Korijere delo sport", ne bi bilo iznenađenje da se Baloteli (24) ekspresno vrati na San Siro, gde bi ga, navodno, oberučke dočekao budući šef stručnog štaba Siniša Mihajlović.

U članku je pomenuto da je Miha u januaru želeo da dovede Balotelija u Sampdoriju na pozajmicu, ali da menadžer "redsa" Brendan Rodžers tada nije želeo da se odrekne njegovih usluga.

Pošto Liverpul planira dovođenje bar dvojice napadača (Bentekea iz Aston Vile i Ingsa iz Barnlija), a i čeka se oporavak Danijela Staridža, nema sumnje da bi Baloteli bio dostupan u slučaju da iz Milana stigne odgovarajuća ponuda.

Treba istaći da je "Super Mariovo" ponašanje na terenu i van njega, minule sezone bilo gotovo perfektno, za razliku od prvog boravka u Engleskoj, kada je igrao Mančester siti.

Da li mu je za bolje partije ipak neophodno malo "ludila", ili se u Liverpulu jednostavno nije snašao, kao i uvek - pokazaće vreme. U Milanu je za sezonu i po, od januara 2013. do juna 2014, dao 30 golova na 54 utakmice u svim takmičenjima.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hercegovina

04.06.2015 23:04

Kako je Miha dobar trener a usrani srbijanci ga otjerali zbog onog Turcina i jer je trazio da se pjeva himna. Treba ga pozvati da trenira RS.

ODGOVORITE