"Zmajevi" bez Bajića, debitanti Zec i Vranješ!

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je imena 26 igrača na koje će računati u predstojećem kvalifikacionom susretu protiv Izraela.

Fudbal 29.05.2015 | 20:00
"Zmajevi" bez Bajića, debitanti Zec i Vranješ!

Za utakmicu s Izraelom konkurisat će 26 igrača. Baždarević je zbog lakših povreda pojedinih igrača istakao da su povrede razlog što je pozvao veći broj reprezentativaca nego što je to običaj.

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (FC Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Emir Spahić (bez kluba), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Sead Kolašinac (Schalke 04), Ermin Bičakčić (TSG Hoffenheim), Toni Šunjić (Kuban), Ervin Zukanović (Chievo), Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Edin Cocalić (Mechelen) Senad Lulić (Lazio).

Vezni red: Haris Medunjanin (Deportivo), Miralem Pjanić (Roma), Izet Hajrović (Werder Bremen), Stojan Vranješ (Lechia Gdańsk), Anel Hadžić (Sturm), Tino Sven Sušić (Hajduk), Muhamed Bešić (Everton), Semir Štilić (Wisla), Edin Višća (Basaksehir).

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Stuttgart), Ermin Zec (Balikesirspor).

Zbog klupskih obaveza na okupljanje će kasniti Semir Štilić i Ognjen Vranješ.

Selektor je istakao kako su svi svjesni da je utakmica sa Izraelom jako bitna, te dodao da neće biti nimalo lako.

"Snimili smo igru i protivnika, vidjeli sve njihove utakmice. Razgovarali smo sa svim igračima koji su na spisku. Ostalo nam je da radimo i da razgovaramo. Vi znate od kolikog je značaja ova utakmica i koliko može biti teško zato što se radi o teškom protivniku", kazao je Baždarević.

Selektor je optimista, unatoč svim problemima i činjenici da je Izrael težak protivnik.

"Mislim da mi imamo isto toliko kvaliteta i ponovit ću da su izuzetno dobro radili na prvom okupljanju i vidim da se želja vraća u reprezentaciju. Svi znamo šta nam znači ta utakmica. Činjenice stoje da neki nisu dovoljno igrali, ali ako se dobro spremimo i svi znate da je 90 minuta moguće odigrati dobro i bez velikih priprema", kazao je Meša.

Nekadašnji kapiten i "stub" odbrane reprezentacije BiH Emir Spahić dugo je bez kluba, ali to nije smetalo da dobije poziv za ovu utakmicu.

"Znamo njegove igračke i ljudske kvalitete. On je mogao kazati da ga to više ne zanima, ali je trenirao. Izuzetno je motivisan i očekujem da odigra jednu od najboljih utakmica za reprezentaciju BiH", rekao je selektor Mehmed Baždarević.

Selektor ima problema s nekoliko bitnih igrača koji su lakše povrijeđeni. To su Zukanović, Pjanić i Lulić.

"Lulić je jučer bio na terapiji iako je njegov nastup u pod znakom pitanja, zato smo i odlučili pozvati više igrača", kazao je Baždarević.

Na spisku se nije našao nekada standardni član državnog tima Sejad Salihović.

"Salihović je dugo bio povrijeđen, nije igrao puno. Sada traži klub... Razgovarao sam s njim i u ovom trenutku odlučili smo se za ovu reprezentaciju. Problem je forma i to je osnovni razlog što nije na spisku", rekao je selektor.

Na spisku se nije našao ni najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine Rijad Bajić.

"Rijad je zaslužio igrama i opravdao poziv na prvo okupljanje, ali milim da mlada reprezentacija ima važne utakmice koje ih čekaju i mislim da će svojim igrama doprinijeti da mlada reprezentacija ostvari što bolji rezultat", kazao je Baždarević.

Okupljanje igrača zakazano je za 3. juni u Sarajevu, a kako je istakao Baždarević. prvi dan će iskoristiti za igre i rekreacije. Treninzi su zakazani u Hrasnici i Grbavici.

"U nedjelju će igrači imati slobodno da provedu s porodicama, nakon čega idemo u Zenicu gdje ćemo se zatvoriti za javnost. Predviđena je i jedna trening utakmica između A i mlade reprezentacije", kazao je selektor.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Izraela igra se 12. juna na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Komentari / 0

Ostavite komentar