"Змајеви" без Бајића, дебитанти Зец и Врањеш!

Селектор репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић објавио је имена 26 играча на које ће рачунати у предстојећем квалификационом сусрету против Израела.

Фудбал 29.05.2015 | 20:00
"Змајеви" без Бајића, дебитанти Зец и Врањеш!

За утакмицу с Израелом конкурисат ће 26 играча. Баждаревић је због лакших повреда појединих играча истакао да су повреде разлог што је позвао већи број репрезентативаца него што је то обичај.

Голмани: Асмир Беговић (Стоке Цитy), Ибрахим Шехић (ФЦ Qарабаг), Ратко Дујковић (Зрињски).

Одбрана: Емир Спахић (без клуба), Огњен Врањеш (Газиантепспор), Сеад Колашинац (Сцхалке 04), Ермин Бичакчић (ТСГ Хоффенхеим), Тони Шуњић (Кубан), Ервин Зукановић (Цхиево), Авдија Вршајевић (Хајдук), Менсур Мујџа (Фреибург), Един Цоцалић (Мецхелен) Сенад Лулић (Лазио).

Везни ред: Харис Медуњанин (Депортиво), Миралем Пјанић (Рома), Изет Хајровић (Wердер Бремен), Стојан Врањеш (Лецхиа Гдаńск), Анел Хаџић (Стурм), Тино Свен Сушић (Хајдук), Мухамед Бешић (Евертон), Семир Штилић (Wисла), Един Вишћа (Басаксехир).

Напад: Един Џеко (Манцхестер Цитy), Милан Ђурић (Цесена), Ведад Ибишевић (Стуттгарт), Ермин Зец (Баликесирспор).

Због клупских обавеза на окупљање ће каснити Семир Штилић и Огњен Врањеш.

Селектор је истакао како су сви свјесни да је утакмица са Израелом јако битна, те додао да неће бити нимало лако.

"Снимили смо игру и противника, видјели све њихове утакмице. Разговарали смо са свим играчима који су на списку. Остало нам је да радимо и да разговарамо. Ви знате од коликог је значаја ова утакмица и колико може бити тешко зато што се ради о тешком противнику", казао је Баждаревић.

Селектор је оптимиста, унаточ свим проблемима и чињеници да је Израел тежак противник.

"Мислим да ми имамо исто толико квалитета и поновит ћу да су изузетно добро радили на првом окупљању и видим да се жеља враћа у репрезентацију. Сви знамо шта нам значи та утакмица. Чињенице стоје да неки нису довољно играли, али ако се добро спремимо и сви знате да је 90 минута могуће одиграти добро и без великих припрема", казао је Меша.

Некадашњи капитен и "стуб" одбране репрезентације БиХ Емир Спахић дуго је без клуба, али то није сметало да добије позив за ову утакмицу.

"Знамо његове играчке и људске квалитете. Он је могао казати да га то више не занима, али је тренирао. Изузетно је мотивисан и очекујем да одигра једну од најбољих утакмица за репрезентацију БиХ", рекао је селектор Мехмед Баждаревић.

Селектор има проблема с неколико битних играча који су лакше повријеђени. То су Зукановић, Пјанић и Лулић.

"Лулић је јучер био на терапији иако је његов наступ у под знаком питања, зато смо и одлучили позвати више играча", казао је Баждаревић.

На списку се није нашао некада стандардни члан државног тима Сејад Салиховић.

"Салиховић је дуго био повријеђен, није играо пуно. Сада тражи клуб... Разговарао сам с њим и у овом тренутку одлучили смо се за ову репрезентацију. Проблем је форма и то је основни разлог што није на списку", рекао је селектор.

На списку се није нашао ни најбољи стријелац Премијер лиге Босне и Херцеговине Ријад Бајић.

"Ријад је заслужио играма и оправдао позив на прво окупљање, али милим да млада репрезентација има важне утакмице које их чекају и мислим да ће својим играма допринијети да млада репрезентација оствари што бољи резултат", казао је Баждаревић.

Окупљање играча заказано је за 3. јуни у Сарајеву, а како је истакао Баждаревић. први дан ће искористити за игре и рекреације. Тренинзи су заказани у Храсници и Грбавици.

"У недјељу ће играчи имати слободно да проведу с породицама, након чега идемо у Зеницу гдје ћемо се затворити за јавност. Предвиђена је и једна тренинг утакмица између А и младе репрезентације", казао је селектор.

Утакмица између Босне и Херцеговине и Израела игра се 12. јуна на стадиону Билино Поље у Зеници.

Коментари / 0

Оставите коментар