Analiza: Kakav tim će Zvezda imati od ljeta?!

To malo ko zna...Trener je otišao, a ko će ga zameniti čak se i ne nazire. Pored toga što se ne zna naslednik Nenada Lalatovića, ne zna se i kako bi mogao da izgleda tim Crvene zvezde naredne sezone.

Fudbal 29.05.2015 | 22:00
Analiza: Kakav tim će Zvezda imati od ljeta?!

Jasno je da će novi trener imati najveću ulogu u njegovom sklapanju, barem bi tako trebalo da bude, međutim, logično bi bilo da mogu da se nabroje igrači koji će ga dočekati, a u ovom slučaju to nije tako.

Čak i oni pod ugovorima mogli bi da napuste klub čim im se neka ponuda učini primamljivom, jer zbog nagomilanih dugova imaju pravo da zatraže raskid kod Arbitražne komisije.

Tako je, razočaran statusom, a svestan da će "čistih papira" lakše pronaći novi angažman, Miloš Bosančić već napustio Zvezdu sporazumnim prekidom saradnje. Sa "Marakane" je otišao i Aleksandar Katai, koji nije pokazao da vredi 600.000 evra, koliko je potrebno izdvojiti da bi se otkupio njegov ugovor od Olimpijakosa. Otišao je i Darko Lazović, koji je posle šest godina završio svoju epizodu u Beogradu.

Prvi je ekipu napustio Džošua Parker, još dok je sezona trajala. Trebalo bi da ide na pozajmicu u Rubin iz Kazanja, a da li će, to verovatno samo on zna...

Neće, međutim, biti čudno ako još neko odluči da napusti crveno-bele pre 8. juna i početka priprema za narednu sezonu ili ubrzo po okupljanju.

Kako stvari stoje, glavni kandidati da krenu u potragu za novim izazovima su Aleksandar Kovačević, Darko Lazić, Vukan Savićević i Stefan Đorđević, koji nisu zadovoljni minutažom u viceprvaku Srbije. Videćemo samo da li će neki od njih otići kao slobodan igrač ili prodajom.

"Ko će da bude prodat ja stvarno ne znam. Voleo bih da izbegnemo transfere ovih pet klinaca (Rajković, Grujić, Ristić, Jović, Jovanović). Netačano je da imamo neku ponudu. Nemamo nijednu", izjavio je generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, grupi novinara u četvrtak na stadionu.

U Zvezdi tvrde da neće prodavati budzašto, već jedino u slučaju dobrih ponuda. Pitanje je, međutim, šta se podrazumeva kao dobra ponuda i za koga je ona dobra...

Što se tiče novih lica na okupljanju, Ifeani Onjilo je najavio povratak posle godinu dana igranja na Kipru. Za razliku od njega, Đorđe Despotović će ostati u Kazahstanu do kraja pozajmice, a kapiten Aleksandar Luković još nije sprman da se vrati u takmičarski pogon zbog povrede.

Od igrača koje bi Zvezda mogla da kupi ovog leta do sada su se najčešće pominjali Rade Krunić (Borac Čačak), Milan Rodić (Zenit) i Mijat Gaćinović (Vojvodina).

"Pred nama je još jedna godina štednje. Cilj je da smanjimo dug na ispod 40 miliona evra i moramo racionalno da se ponašamo. Upravni odbor doneo je odluku da budžet bude oko pet miliona evra", otkrio je Terzić i dodao:

"Meni ne treba neko da pametuje i govori kakvi su igrači potrebni Crvenoj zvezdi. Znam ja to vrlo dobro, ali nismo sposobni da ih dovedemo. Isto je tako bilo u januaru, pa smo u februaru morali da dajemo novac nekom Pašeku, Bekam Čelsiju, Santosu, Janku, Marku... Nismo mogli da se fokusiramo na stvaranje tima koji bi odgovorio zahtevima zvezdaške javnosti".

Teško će biti sklopiti željeni tim i u predstojećem prelaznom roku.

"Prezentovao sam Upravnom odboru spisak igrača koje smo pratili prošle godine. Pitanje je da li imamo para da ih dovedemo ili ne", ostavio je Terzić to pitanje otvorenim.

S obzirom da Crvena zvezda prvu takmičarsku utakmicu, u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, igra već 2. jula, formiranje tima moralo bi što pre da se završi da se ne bi ponovile situacije od ranijih godina...

Komentari / 0

Ostavite komentar