Анализа: Какав тим ће Звезда имати од љета?!

То мало ко зна...Тренер је отишао, а ко ће га заменити чак се и не назире. Поред тога што се не зна наследник Ненада Лалатовића, не зна се и како би могао да изгледа тим Црвене звезде наредне сезоне.

Фудбал 29.05.2015 | 22:00
Анализа: Какав тим ће Звезда имати од љета?!

Јасно је да ће нови тренер имати највећу улогу у његовом склапању, барем би тако требало да буде, међутим, логично би било да могу да се наброје играчи који ће га дочекати, а у овом случају то није тако.

Чак и они под уговорима могли би да напусте клуб чим им се нека понуда учини примамљивом, јер због нагомиланих дугова имају право да затраже раскид код Арбитражне комисије.

Тако је, разочаран статусом, а свестан да ће "чистих папира" лакше пронаћи нови ангажман, Милош Босанчић већ напустио Звезду споразумним прекидом сарадње. Са "Маракане" је отишао и Александар Катаи, који није показао да вреди 600.000 евра, колико је потребно издвојити да би се откупио његов уговор од Олимпијакоса. Отишао је и Дарко Лазовић, који је после шест година завршио своју епизоду у Београду.

Први је екипу напустио Џошуа Паркер, још док је сезона трајала. Требало би да иде на позајмицу у Рубин из Казања, а да ли ће, то вероватно само он зна...

Неће, међутим, бити чудно ако још неко одлучи да напусти црвено-беле пре 8. јуна и почетка припрема за наредну сезону или убрзо по окупљању.

Како ствари стоје, главни кандидати да крену у потрагу за новим изазовима су Александар Ковачевић, Дарко Лазић, Вукан Савићевић и Стефан Ђорђевић, који нису задовољни минутажом у вицепрваку Србије. Видећемо само да ли ће неки од њих отићи као слободан играч или продајом.

"Ко ће да буде продат ја стварно не знам. Волео бих да избегнемо трансфере ових пет клинаца (Рајковић, Грујић, Ристић, Јовић, Јовановић). Нетачано је да имамо неку понуду. Немамо ниједну", изјавио је генерални директор црвено-белих, Звездан Терзић, групи новинара у четвртак на стадиону.

У Звезди тврде да неће продавати будзашто, већ једино у случају добрих понуда. Питање је, међутим, шта се подразумева као добра понуда и за кога је она добра...

Што се тиче нових лица на окупљању, Ифеани Оњило је најавио повратак после годину дана играња на Кипру. За разлику од њега, Ђорђе Деспотовић ће остати у Казахстану до краја позајмице, а капитен Александар Луковић још није спрман да се врати у такмичарски погон због повреде.

Од играча које би Звезда могла да купи овог лета до сада су се најчешће помињали Раде Крунић (Борац Чачак), Милан Родић (Зенит) и Мијат Гаћиновић (Војводина).

"Пред нама је још једна година штедње. Циљ је да смањимо дуг на испод 40 милиона евра и морамо рационално да се понашамо. Управни одбор донео је одлуку да буџет буде око пет милиона евра", открио је Терзић и додао:

"Мени не треба неко да паметује и говори какви су играчи потребни Црвеној звезди. Знам ја то врло добро, али нисмо способни да их доведемо. Исто је тако било у јануару, па смо у фебруару морали да дајемо новац неком Пашеку, Бекам Челсију, Сантосу, Јанку, Марку... Нисмо могли да се фокусирамо на стварање тима који би одговорио захтевима звездашке јавности".

Тешко ће бити склопити жељени тим и у предстојећем прелазном року.

"Презентовао сам Управном одбору списак играча које смо пратили прошле године. Питање је да ли имамо пара да их доведемо или не", оставио је Терзић то питање отвореним.

С обзиром да Црвена звезда прву такмичарску утакмицу, у 1. колу квалификација за Лигу Европе, игра већ 2. јула, формирање тима морало би што пре да се заврши да се не би поновиле ситуације од ранијих година...

Коментари / 0

Оставите коментар