EL: PAO pred Zvezdu - Pustićemo Bobija da da svoje!

Centar Panatinaikosa kaže da niko ne razmišlja o eliminaciji iz Evrolige i da je cilj pobeda u Pioniru, iako "zeleni" mogu dalje i sa porazom.

Košarka 08.04.2015 | 14:40
EL: PAO pred Zvezdu - Pustićemo Bobija da da svoje!

Šokantni poraz od Albe u Atini prošle nedelje, doveo je ekipu Panatinaikosa u nezgodnu situaciju.

Ta dva tima dele četvrto i peto mesto sa skorom 7-6, a u poslednjem kolu je Alba domaćin trećeplasiranom Makabiju (8-5), dok PAO gostuje Crvenoj zvezdi Telekom.

Što se tiče plasmana u četvrtfinale, u opticaju su tri varijante.

Pobeda Albe i pobeda Zvezde - ispada PAO;
Pobeda Albe i pobeda Panatinaikosa - ispada Makabi;
Pobeda Makabija - ispada Alba;

Panatinaikos, dakle, može dalje i u slučaju svog poraza, a pošto utakmica u Berlinu počinje 45 minuta ranije (20.00), situacija će biti "čista" sredinom treće četvrtine meča u Pioniru.

Naravno, sportista pred odlučujuću utakmicu ne može da se uzda u pomoć nekog trećeg, pa tako i startna "petica" Panatinaikosa ove sezone, Esteban Batista, najavljuje igru na "sve ili ništa".

"Biramo najsigurniji scenario za prolaz, a to je pobeda u Beogradu, kojom bismo se iskupili za poraz od Albe na svom terenu. Nećemo da zavisimo od bilo koga. Zvezda je izgubila sve šanse, ali sigurno neće biti raspoložena da nam bilo šta pokloni. Na nama je da pokažemo da Panatinaikos zaslužuje da bude među osam najboljih u Evropi".

Urugvajski centar, koji ove sezone u Evroligi beleži 10,9 poena i 6,9 skokova po utakmici, svestan je nekoliko otežavajućih okolnosti pred put za Beograd.

"Zvezda i Panatinaikos su iz različitih zemalja, ali su veliki rivali, što mi, igrači, moramo da zaboravimo i fokusiramo se samo na teren. Znamo da u Pioniru neće biti lako, mnogi od nas već su igrali u toj dvorani kao gosti, a Gist i Nelson kao igrači Partizana i Zvezde. Navijači će raditi ono što uvek rade, ali oni ne mogu da daju koševe, ni da igraju odbranu. Dole smo samo mi, igramo pet na pet..."

Batista je objasnio da se Panatinaikos ove sezone nalazi u "prelaznom periodu".

"Podmlađujemo ekipu, a pokušavamo da rezultati ne trpe i borimo se za najviše ciljeve. Upravo smo osvojili Kup Grčke, sada želimo u plej-of Evrolige, jer je to cilj koji smo postavili još pre početka sezone. Izaći ćemo na parket koncentrisani, nadam se da se pritisak koji imamo neće okrenuti protiv nas".

Batista će u značajnom delu meča morati da se bori sa MVP-jem Evrolige Bobanom Marjanovićem.

"Dovoljno je da vidite njegovu statistiku, pa da shvatite kakvu sjajnu sezonu ima. Što se tiče ove utakmice, nemam ništa protiv da nastavi u istom stilu, ali da mi pobedimo. Svako od nas mora da odradi svoj deo posla. Treba da kao tim odigramo tako da Bobijev učinak ne bude odlučujući faktor u konačnom rezultatu".

Crveno-beli su sa skorom 3-10 pretposlednji u grupi, ali imaće pregršt motiva da se od Evrope oproste pobedom, između ostalog radi dobre atmosfere pred početak plej-ofa ABA lige (14. aprila).

Panatinaikos može da očekuje energičnu i požrtvovanu, a u isto vreme potpuno rasterećenu Zvezdu, koja je u sličnim situacijama pokazala da ima potencijal za mnogo više od trenutnog dometa.

Komentari / 0

Ostavite komentar