ЕЛ: ПАО пред Звезду - Пустићемо Бобија да да своје!

Центар Панатинаикоса каже да нико не размишља о елиминацији из Евролиге и да је циљ победа у Пиониру, иако "зелени" могу даље и са поразом.

Кошарка 08.04.2015 | 14:40
ЕЛ: ПАО пред Звезду - Пустићемо Бобија да да своје!

Шокантни пораз од Албе у Атини прошле недеље, довео је екипу Панатинаикоса у незгодну ситуацију.

Та два тима деле четврто и пето место са скором 7-6, а у последњем колу је Алба домаћин трећепласираном Макабију (8-5), док ПАО гостује Црвеној звезди Телеком.

Што се тиче пласмана у четвртфинале, у оптицају су три варијанте.

Победа Албе и победа Звезде - испада ПАО;
Победа Албе и победа Панатинаикоса - испада Макаби;
Победа Макабија - испада Алба;

Панатинаикос, дакле, може даље и у случају свог пораза, а пошто утакмица у Берлину почиње 45 минута раније (20.00), ситуација ће бити "чиста" средином треће четвртине меча у Пиониру.

Наравно, спортиста пред одлучујућу утакмицу не може да се узда у помоћ неког трећег, па тако и стартна "петица" Панатинаикоса ове сезоне, Естебан Батиста, најављује игру на "све или ништа".

"Бирамо најсигурнији сценарио за пролаз, а то је победа у Београду, којом бисмо се искупили за пораз од Албе на свом терену. Нећемо да зависимо од било кога. Звезда је изгубила све шансе, али сигурно неће бити расположена да нам било шта поклони. На нама је да покажемо да Панатинаикос заслужује да буде међу осам најбољих у Европи".

Уругвајски центар, који ове сезоне у Евролиги бележи 10,9 поена и 6,9 скокова по утакмици, свестан је неколико отежавајућих околности пред пут за Београд.

"Звезда и Панатинаикос су из различитих земаља, али су велики ривали, што ми, играчи, морамо да заборавимо и фокусирамо се само на терен. Знамо да у Пиониру неће бити лако, многи од нас већ су играли у тој дворани као гости, а Гист и Нелсон као играчи Партизана и Звезде. Навијачи ће радити оно што увек раде, али они не могу да дају кошеве, ни да играју одбрану. Доле смо само ми, играмо пет на пет..."

Батиста је објаснио да се Панатинаикос ове сезоне налази у "прелазном периоду".

"Подмлађујемо екипу, а покушавамо да резултати не трпе и боримо се за највише циљеве. Управо смо освојили Куп Грчке, сада желимо у плеј-оф Евролиге, јер је то циљ који смо поставили још пре почетка сезоне. Изаћи ћемо на паркет концентрисани, надам се да се притисак који имамо неће окренути против нас".

Батиста ће у значајном делу меча морати да се бори са МВП-јем Евролиге Бобаном Марјановићем.

"Довољно је да видите његову статистику, па да схватите какву сјајну сезону има. Што се тиче ове утакмице, немам ништа против да настави у истом стилу, али да ми победимо. Свако од нас мора да одради свој део посла. Треба да као тим одиграмо тако да Бобијев учинак не буде одлучујући фактор у коначном резултату".

Црвено-бели су са скором 3-10 претпоследњи у групи, али имаће прегршт мотива да се од Европе опросте победом, између осталог ради добре атмосфере пред почетак плеј-офа АБА лиге (14. априла).

Панатинаикос може да очекује енергичну и пожртвовану, а у исто време потпуно растерећену Звезду, која је у сличним ситуацијама показала да има потенцијал за много више од тренутног домета.

Коментари / 0

Оставите коментар