Skandalozan iskaz predsjednika Barse!

Bartomeu krivi Tita Vilanovu za fijasko oko Nejmarovog transfera?! "Trener nije uopšte mario za to koliko će nas igrač koštati, samo je želeo da ga dovedemo", rekao je prvi čovek katalonskog giganta...

Fudbal 28.03.2015 | 11:00
Skandalozan iskaz predsjednika Barse!

O pokojnima samo najlepše! Ovu izreku očigledno nije čuo aktuelni predsednik Barselone Đordi Bartomeu, koji je za shodno našao da preminulog trenera Tita Vilanovu okrivi za kompletan fijasko koji je klub pogodio zbog kontroverznog transfera Nejmara!

Čovek koji hoda na tankoj ivici žileta zbog optužbi da je zajedno sa bivšim predsednikom Sandrom Roselom proneverio ogromnu količinu novca i utajio porez posle ozvaničenja saradnje sa brazilskom superzvezdom, dao je skandaloznu izjavu kojom je uzdrmao sve strukture na Pirinejskom poluostrvu.

Ugledni radio Kadena Ser došao je u posed ekskluzivnog snimka u kojem je Bartomeu rekao da je Vilanova insistirao da Nejmar dođe u Barselonu i da je zapravo preminuli trener odgovoran za to što se podigla ogromna prašina.
"Odlučio sam da zajedno sa Roselom posetim Vilanovu, koji se tada nalazio na hemoterapiji i pokušavao je da pobedi tešku bolest. Razgovarali smo sa njim, a on je zahtevao da mu što pre dovedemo Nejmara. Zato je Nejmar doveden u leto 2013. godine, a ne narednog leta, kao što je bio naš plan. Tito je izričito tražio štopera i napadača. Zato smo doveli Nejmara, s čijim ocem se odlično poznaje Rosel".

Tokom navedenog ispitivanja, koje je održano 12. februara, Bartomeu je čak tri puta naveo Tita Vilanovu kao uzrok dovođenja Nejmara, a kada je upitan da odgovori zašto je ugovor potpisan pod sumnjivim okolnostima, čak 20 puta je rekao da je to odgovornost bivše uprave. Na pitanje da li je utajio porez, Bartomeu je čak u 23 navrata pomenuo ime kompanije "Kuatrekasas", na koju je svalio kompletnu odgovornost na temu poreza.
"Trener nije uopšte mario za to koliko će nas igrač koštati, samo je želeo da ga dovedemo. Rekao nam je da želi još jednog dominantnog igrača uz Mesija, ali je želeo i da se što pre otarasi Davida Vilje".

Bivši predsednik katalonskog velikana rekao je i da nijednog trenutka nije učestvovao u pregovorima sa Santosom, kao i da nema nikakve veze s tim transferom.

Ako se ispostavi da su krivi, Bartomeua i Rosela čekaju zatvorske kazne u visini od dve godine i tri meseca u prvom slučaju, odnosno sedam i po godina, u drugom slučaju, ali i drastične novčane kazne, koja će zahvatiti i klub. Prema nekim procenama, transfer Nejmara trebalo bi da bude najskuplji u istoriji fudbala, sa iznosom od 158.300.000 evra, o čemu smo već pisali.

Komentari / 0

Ostavite komentar