Скандалозан исказ предсједника Барсе!

Бартомеу криви Тита Виланову за фијаско око Нејмаровог трансфера?! "Тренер није уопште марио за то колико ће нас играч коштати, само је желео да га доведемо", рекао је први човек каталонског гиганта...

Фудбал 28.03.2015 | 11:00
Скандалозан исказ предсједника Барсе!

О покојнима само најлепше! Ову изреку очигледно није чуо актуелни председник Барселоне Ђорди Бартомеу, који је за сходно нашао да преминулог тренера Тита Виланову окриви за комплетан фијаско који је клуб погодио због контроверзног трансфера Нејмара!

Човек који хода на танкој ивици жилета због оптужби да је заједно са бившим председником Сандром Роселом проневерио огромну количину новца и утајио порез после озваничења сарадње са бразилском суперзвездом, дао је скандалозну изјаву којом је уздрмао све структуре на Пиринејском полуострву.

Угледни радио Кадена Сер дошао је у посед ексклузивног снимка у којем је Бартомеу рекао да је Виланова инсистирао да Нејмар дође у Барселону и да је заправо преминули тренер одговоран за то што се подигла огромна прашина.
"Одлучио сам да заједно са Роселом посетим Виланову, који се тада налазио на хемотерапији и покушавао је да победи тешку болест. Разговарали смо са њим, а он је захтевао да му што пре доведемо Нејмара. Зато је Нејмар доведен у лето 2013. године, а не наредног лета, као што је био наш план. Тито је изричито тражио штопера и нападача. Зато смо довели Нејмара, с чијим оцем се одлично познаје Росел".

Током наведеног испитивања, које је одржано 12. фебруара, Бартомеу је чак три пута навео Тита Виланову као узрок довођења Нејмара, а када је упитан да одговори зашто је уговор потписан под сумњивим околностима, чак 20 пута је рекао да је то одговорност бивше управе. На питање да ли је утајио порез, Бартомеу је чак у 23 наврата поменуо име компаније "Куатрекасас", на коју је свалио комплетну одговорност на тему пореза.
"Тренер није уопште марио за то колико ће нас играч коштати, само је желео да га доведемо. Рекао нам је да жели још једног доминантног играча уз Месија, али је желео и да се што пре отараси Давида Виље".

Бивши председник каталонског великана рекао је и да ниједног тренутка није учествовао у преговорима са Сантосом, као и да нема никакве везе с тим трансфером.

Ако се испостави да су криви, Бартомеуа и Росела чекају затворске казне у висини од две године и три месеца у првом случају, односно седам и по година, у другом случају, али и драстичне новчане казне, која ће захватити и клуб. Према неким проценама, трансфер Нејмара требало би да буде најскупљи у историји фудбала, са износом од 158.300.000 евра, о чему смо већ писали.

Коментари / 0

Оставите коментар