Prodaju grobna mjesta i njive da bi peglali lice

Da bi zategla lice, skinula višak sala sa stomaka i uklonila podočnjake, jedna starija gospođa iz Beograda prodala je svoje grobno mesto.

Zanimljivosti 20.03.2015 | 06:56
Prodaju grobna mjesta i njive da bi peglali lice

Taj primer pokazuje da su i muškarci i žene na sve spremni u nameri da obave estetsku operaciju, čak i kada nemaju novca. Kako nam je potvrđeno u ordinacijama, dešava se da pacijenti prodaju porodični nakit, njive, zadužuju u banci kako bi platili ove usluge.

- Imali smo pacijentkinju od 70 godina iz Beograda koja je igrala tango i sa svojim partnerom išla na takmičenja. Kada je došla kod nas želeći da se ulepša, rekla nam je da je došla do novca tako što je prodala porodičnu grobnicu. „Baš me briga gde ću da legnem kad umrem, hoću sada da mi lice bude zategnuto i da i dalje budem lepa“, objasnila je - priča dr Milan Colić, plastični hirurg iz bolnice "Dr Colić".

Nekada su estetske operacije bile sporadične, danas za pojedine postoje i liste čekanja. Naš sagovornik ističe da su oba pola spremna da odu pod nož da bi izgledala mlađe, mršavije i lepše. I svi isto traže - zatezanje lica, stomaka, zadnjice, liposukciju, operaciju nosa, kapaka, podvaljka, obavljaju i transplantaciju kose. S razlikom što muškarci ne ugrađuju silikone, ali česte su operacije uvećanja penisa, a nešto ređe one koje za cilj imaju smanjenje polnog organa.

Korekcija grudi, i to za muškarce, u pojedinim bolnicama postoji kao usluga.

- Estetske operacije više nisu privilegija bogatih. U poslednje vreme banke odobravaju kredite baš za ovu namenu, a u pojedinim bolnicama pacijenti imaju mogućnost da plate i na rate - kaže Maja Ginanni Marković, plastični hirurg iz „Belmedika“.

Precizne evidencije o broju estetskih operacija ne postoje, ali sudeći po broju prodatih implanta, godišnje se kod nas obavi 3.500 operacija uvećanja grudi.

Mezoterapija ili botoks
U Srbiji su sve popularniji i tretmani mezoterapije i botoksa. Ni političarima nisu strani, a dokaz je priznanje Zorana Babića, šefa poslaničke grupe SNS, koji se podvrgnuo mezoterapiji, a planira i operaciju podvaljka. Kako kaže dr Maja Ginanni Marković, tehnika kod mezoterapije podrazumeva ubod sitnim iglicama i ubrizgavanje koktela u srednji sloj kože čime se postiže prevencija starenja i osveženje kože.
- Botoks se koristi tamo gde postoje mimične bore, a on deluje tako što blokira mišić, zapravo pravi pauzu u starenju - ističe dr Ginanni Marković.

Htela da liči na majku
I slučaj jedne Novosađanke može se ubrajati u nesvakidašnje. „Ona je prodala majčinu garsonjeru, a posle prve estetske intervencije, saopštila je da je njen životni cilj da liči na majku pošto se pokajala što je garsonjeru uopšte i prodala, pa smo obavili nekoliko intervencija dok ona nije bila zadovoljna“, priča dr Milomir Gačević, plastični hirurg iz bolnice „Adonis“.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade agresor

20.03.2015 16:36

Pametna, ispeglaj se dok si živa a kad umreš to ti neće trebati.

ODGOVORITE