Продају гробна мјеста и њиве да би пеглали лице

Да би затегла лице, скинула вишак сала са стомака и уклонила подочњаке, једна старија госпођа из Београда продала је своје гробно место.

Занимљивости 20.03.2015 | 06:56
Продају гробна мјеста и њиве да би пеглали лице

Тај пример показује да су и мушкарци и жене на све спремни у намери да обаве естетску операцију, чак и када немају новца. Како нам је потврђено у ординацијама, дешава се да пацијенти продају породични накит, њиве, задужују у банци како би платили ове услуге.

- Имали смо пацијенткињу од 70 година из Београда која је играла танго и са својим партнером ишла на такмичења. Када је дошла код нас желећи да се улепша, рекла нам је да је дошла до новца тако што је продала породичну гробницу. „Баш ме брига где ћу да легнем кад умрем, хоћу сада да ми лице буде затегнуто и да и даље будем лепа“, објаснила је - прича др Милан Цолић, пластични хирург из болнице "Др Цолић".

Некада су естетске операције биле спорадичне, данас за поједине постоје и листе чекања. Наш саговорник истиче да су оба пола спремна да оду под нож да би изгледала млађе, мршавије и лепше. И сви исто траже - затезање лица, стомака, задњице, липосукцију, операцију носа, капака, подваљка, обављају и трансплантацију косе. С разликом што мушкарци не уграђују силиконе, али честе су операције увећања пениса, а нешто ређе оне које за циљ имају смањење полног органа.

Корекција груди, и то за мушкарце, у појединим болницама постоји као услуга.

- Естетске операције више нису привилегија богатих. У последње време банке одобравају кредите баш за ову намену, а у појединим болницама пацијенти имају могућност да плате и на рате - каже Маја Гинанни Марковић, пластични хирург из „Белмедика“.

Прецизне евиденције о броју естетских операција не постоје, али судећи по броју продатих импланта, годишње се код нас обави 3.500 операција увећања груди.

Мезотерапија или ботокс
У Србији су све популарнији и третмани мезотерапије и ботокса. Ни политичарима нису страни, а доказ је признање Зорана Бабића, шефа посланичке групе СНС, који се подвргнуо мезотерапији, а планира и операцију подваљка. Како каже др Маја Гинанни Марковић, техника код мезотерапије подразумева убод ситним иглицама и убризгавање коктела у средњи слој коже чиме се постиже превенција старења и освежење коже.
- Ботокс се користи тамо где постоје мимичне боре, а он делује тако што блокира мишић, заправо прави паузу у старењу - истиче др Гинанни Марковић.

Хтела да личи на мајку
И случај једне Новосађанке може се убрајати у несвакидашње. „Она је продала мајчину гарсоњеру, а после прве естетске интервенције, саопштила је да је њен животни циљ да личи на мајку пошто се покајала што је гарсоњеру уопште и продала, па смо обавили неколико интервенција док она није била задовољна“, прича др Миломир Гачевић, пластични хирург из болнице „Адонис“.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раде агресор

20.03.2015 15:36

Паметна, испеглај се док си жива а кад умреш то ти неће требати.

ОДГОВОРИТЕ