Video analiza: Branislav Ivanović - vođa Čelsija!

Branislav Ivanović je najbolji igrač Čelsija i najbolji defanzivac u Evropi, izjavio je nedavno Rober Pires, a srpski fudbaler to potvrđuje u poslednje vreme.

Fudbal 19.02.2015 | 21:40
Video analiza: Branislav Ivanović - vođa Čelsija!

Postigao je sedam golova u Ligi šampiona od 2009. godine, više nego bilo koji drugi odbrambeni fudbaler.

Na teškom gostovanju Pari Sen Žermenu Ivanović je bio jedini strelac za goste i upravo zbog tog gola Čelsi je favorit za prolaz u četvrtfinale.

Britanski ’Dejli mejl’ piše da je Ivanović igrač kakvih je sve manje u svetskom fudbalu.

„On podseća na nekadašnje odbrambene igrače. Nemilosrdan je, beskompromiran je. On je lider i često spasitelj Čelsija. Protiv Liverpula u polufinalu Kupa je krvario, ali je nastavio meč, on je pravi primer mlađim igračima. U njegovom slučaju se ne svodi na novac i skupocene satove, već na posvećenost“, stoji u tekstu ’Dejli mejla’.

Samo nekoliko dana posle duela sa Liverpulom na kojem je krvario, Ivanović je ponovo bio u timu i to protiv šampiona Mančester sitija.

„Da li si u redu?“, pitao je Murinjo svog desnog beka. „Ne brini za mene, pogledaj ostale igrače“, stigao je odgovor od Ivanovića. Bila je to 300. utakmica Ivanovića u dresu ’plavaca’.

U Čelsi je stigao 2008. godine i bilo mu je potrebno vreme da se izbori za svoje mesto u ekipi. Možda i najbolji primer kako se Ivanović bori za svoj klub dao je nekadašnji kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić, koji se prisetio jednog njihovog duela.

„Pitao sam ga: ’Šta to radiš? Pa, mi smo Srbi’.“ Ivanović je odgovorio: „Čak i da si deo moje porodice borio bih se protiv tebe, želim da pobedim.“

„Morate da motivišete sebe. Da idete preko granica. Čak i kada ne mislite da je neko protiv vas, morate da pronađete motivaciju. Da biste pobeđivali, veoma je važno pronaći dodatnu motivaciju u sebi. Nekada nam je potreban dodatni pritisak", kaže Ivanović.

Murinjo ga je želeo u Real Madridu. Monako i Barselona nekoliko puta su se raspitivali, a Pari Sen Žermen ga želi i sada. Njemu je ostalo još 18 meseci ugovora sa Čelsijem.

Što se tiče Ivanovića, ne radi se o novcu, već o poštovanju. Rahim Sterling je rekao da je Bane najstrašniji igrač protiv kojeg je igrao. „Ljudski tenk.“

Ivanović je odbio pokušaje kluba da otvori Tviter i Fejsbuk naloge. Ne želi ni reklamne ugovore jer jednostavno ne vidi svrhu u uzimanju novca na reklamiranje proizvoda koje ne voli.

On vozi isti Auti Q7 koji je kupio kada je stigao u Čelsi pre sedam godina. Sa suprugom Natašom ima sina Stefana i blizance Andreju i Anu.

Ne nosi čak ni sat, Roleks, koji je dobio kao i svi igrači Čelsija koji su osvojili Ligu šampiona. Ne voli ni žurke i modne revije.

„Takmičarska životinja sa velikim srcem“, tako je Žoze Murinjo opisao Ivanovića. I očigledno nije pogrešio...

Komentari / 0

Ostavite komentar