Видео анализа: Бранислав Ивановић - вођа Челсија!

Бранислав Ивановић је најбољи играч Челсија и најбољи дефанзивац у Европи, изјавио је недавно Робер Пирес, а српски фудбалер то потврђује у последње време.

Фудбал 19.02.2015 | 21:40
Видео анализа: Бранислав Ивановић - вођа Челсија!

Постигао је седам голова у Лиги шампиона од 2009. године, више него било који други одбрамбени фудбалер.

На тешком гостовању Пари Сен Жермену Ивановић је био једини стрелац за госте и управо због тог гола Челси је фаворит за пролаз у четвртфинале.

Британски ’Дејли мејл’ пише да је Ивановић играч каквих је све мање у светском фудбалу.

„Он подсећа на некадашње одбрамбене играче. Немилосрдан је, бескомпромиран је. Он је лидер и често спаситељ Челсија. Против Ливерпула у полуфиналу Купа је крварио, али је наставио меч, он је прави пример млађим играчима. У његовом случају се не своди на новац и скупоцене сатове, већ на посвећеност“, стоји у тексту ’Дејли мејла’.

Само неколико дана после дуела са Ливерпулом на којем је крварио, Ивановић је поново био у тиму и то против шампиона Манчестер ситија.

„Да ли си у реду?“, питао је Мурињо свог десног бека. „Не брини за мене, погледај остале играче“, стигао је одговор од Ивановића. Била је то 300. утакмица Ивановића у дресу ’плаваца’.

У Челси је стигао 2008. године и било му је потребно време да се избори за своје место у екипи. Можда и најбољи пример како се Ивановић бори за свој клуб дао је некадашњи капитен Манчестер јунајтеда Немања Видић, који се присетио једног њиховог дуела.

„Питао сам га: ’Шта то радиш? Па, ми смо Срби’.“ Ивановић је одговорио: „Чак и да си део моје породице борио бих се против тебе, желим да победим.“

„Морате да мотивишете себе. Да идете преко граница. Чак и када не мислите да је неко против вас, морате да пронађете мотивацију. Да бисте побеђивали, веома је важно пронаћи додатну мотивацију у себи. Некада нам је потребан додатни притисак", каже Ивановић.

Мурињо га је желео у Реал Мадриду. Монако и Барселона неколико пута су се распитивали, а Пари Сен Жермен га жели и сада. Њему је остало још 18 месеци уговора са Челсијем.

Што се тиче Ивановића, не ради се о новцу, већ о поштовању. Рахим Стерлинг је рекао да је Бане најстрашнији играч против којег је играо. „Људски тенк.“

Ивановић је одбио покушаје клуба да отвори Твитер и Фејсбук налоге. Не жели ни рекламне уговоре јер једноставно не види сврху у узимању новца на рекламирање производа које не воли.

Он вози исти Аути Q7 који је купио када је стигао у Челси пре седам година. Са супругом Наташом има сина Стефана и близанце Андреју и Ану.

Не носи чак ни сат, Ролекс, који је добио као и сви играчи Челсија који су освојили Лигу шампиона. Не воли ни журке и модне ревије.

„Такмичарска животиња са великим срцем“, тако је Жозе Мурињо описао Ивановића. И очигледно није погрешио...

Коментари / 0

Оставите коментар