Umjesto Škuletića stiže - Lisandro Lopes!

Iskusni Argentinac je slobodan igrač pošto je raskinuo saradnju sa Al Garafom, a povratak u Evropu na šest meseci bi mu odgovarao pre nego što pojača Rasing gde ga čeka Dijego Milito.

Fudbal 19.02.2015 | 16:20
Umjesto Škuletića stiže - Lisandro Lopes!

Cele zime je Lil tražio pojačanje u napadu i klasičnu “devetku“ koja će rasteretiti Origija i Rua, ali nije uspeo da angažuje takvog igrača. Prva želja je bio Petar Škuletić iz Partizana, sve je bilo dogovoreno, čak je igrač obavio i lekarske preglede, ali se beogradski klub predomislio u poslednjem momentu i stopirao transfer.

Francuski klub je izgubio dragoceno vreme na pregovore za Škuletićem, pa je u finišu fudbalske pijace panično jurio počajanje u napadu. Zvali su Alberta Đilardina, Derleja iz Porta, Kolbejna Sigtorsona, Džozija Altidora... Ali niko od njih nije došao. Pominjao se i Lisandro Lopez, ali ni ta opcija nije prošla.

Sada je iskusni argentinski napadač opet postao aktuelna priča. Lisandro Lopez je raskinuo ugovor sa katarskom Al Garafom i slobodan je u izboru nove sredine. Iako je prelazni rok završen, Lil do 27. februara može da potpiše slobodne igrače. Direktor francuskog kluba Frederik Pake je u januaru boravio u Kataru gde je pregovarao sa Lisandrom, a sada su kontakti opet uspostavljeni i Argentinac bi mogao da se vrati u Francusku gde je sa uspehom nosio dres Liona. Lisandro ima 31 godinu i još nije rekao poslednju reč što se tiče igranja vrhunskog fudbala.

Konkurenciju Lilu predstavlja argentinski Rasing u kojem je Lisandro Lopez ponikao i u kojem je odigrao dve sezone u seniorskoj konkurenciji pre nego što je prešao u Porto gde je četiri sezone rešetao mreže. Rasing je prošlog leta napravio fantastičan potez kada je vratio još jednog svog „sina“ Dijega Milita. Popularni Il Prinćipe je doneo klubu iz Aveljanede dugo čekanu titulu prvaka Argentine. Rukovodstvo Rasinga je već poručilo Lisandru da su mu vrata kluba otvorerna, ali navodno on želi da završi sezonu u Argentini i priključi se Rasingu tek na letko ako popularna Akademija do maja kroz grupnu fazu takmičenja izbori plasman u osminu finala Kopa Libertadores.

Čini se da je to verovatan scenario. Lil bi kratkoročno rešio pitanje napadača, Lisandro bi se u Evropi vratio u formu, a Rasing bi u junu mogao da dobije veliko pojačanje i da sa tandemom Dijego Milito - Lisandro Lopez napadne trofej u Kopa Lidertadores.

Komentari / 0

Ostavite komentar