Умјесто Шкулетића стиже - Лисандро Лопес!

Искусни Аргентинац је слободан играч пошто је раскинуо сарадњу са Ал Гарафом, а повратак у Европу на шест месеци би му одговарао пре него што појача Расинг где га чека Дијего Милито.

Фудбал 19.02.2015 | 16:20
Умјесто Шкулетића стиже - Лисандро Лопес!

Целе зиме је Лил тражио појачање у нападу и класичну “деветку“ која ће растеретити Оригија и Руа, али није успео да ангажује таквог играча. Прва жеља је био Петар Шкулетић из Партизана, све је било договорено, чак је играч обавио и лекарске прегледе, али се београдски клуб предомислио у последњем моменту и стопирао трансфер.

Француски клуб је изгубио драгоцено време на преговоре за Шкулетићем, па је у финишу фудбалске пијаце панично јурио почајање у нападу. Звали су Алберта Ђилардина, Дерлеја из Порта, Колбејна Сигторсона, Џозија Алтидора... Али нико од њих није дошао. Помињао се и Лисандро Лопез, али ни та опција није прошла.

Сада је искусни аргентински нападач опет постао актуелна прича. Лисандро Лопез је раскинуо уговор са катарском Ал Гарафом и слободан је у избору нове средине. Иако је прелазни рок завршен, Лил до 27. фебруара може да потпише слободне играче. Директор француског клуба Фредерик Паке је у јануару боравио у Катару где је преговарао са Лисандром, а сада су контакти опет успостављени и Аргентинац би могао да се врати у Француску где је са успехом носио дрес Лиона. Лисандро има 31 годину и још није рекао последњу реч што се тиче играња врхунског фудбала.

Конкуренцију Лилу представља аргентински Расинг у којем је Лисандро Лопез поникао и у којем је одиграо две сезоне у сениорској конкуренцији пре него што је прешао у Порто где је четири сезоне решетао мреже. Расинг је прошлог лета направио фантастичан потез када је вратио још једног свог „сина“ Дијега Милита. Популарни Ил Принћипе је донео клубу из Авељанеде дуго чекану титулу првака Аргентине. Руководство Расинга је већ поручило Лисандру да су му врата клуба отворерна, али наводно он жели да заврши сезону у Аргентини и прикључи се Расингу тек на летко ако популарна Академија до маја кроз групну фазу такмичења избори пласман у осмину финала Копа Либертадорес.

Чини се да је то вероватан сценарио. Лил би краткорочно решио питање нападача, Лисандро би се у Европи вратио у форму, а Расинг би у јуну могао да добије велико појачање и да са тандемом Дијего Милито - Лисандро Лопез нападне трофеј у Копа Лидертадорес.

Коментари / 0

Оставите коментар