Kup: Monako i PSŽ bez problema do 1/4-finala

Fudbaleri Pari Sen Žermena, Monaka i Gengana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Francuske u utakmicama koje su odigrane u sredu.

Fudbal 12.02.2015 | 09:20
Kup: Monako i PSŽ bez problema do 1/4-finala

‘Sveci’ su na svom terenu bili sigurni protiv Nanta sa 2:0, isto kao i Monako protiv Rena sa 3:1, dok je Gengan prošao tek posle produžetaka. Gengan je slavio protiv Izura sa 3:1.

Na taj način, ta tri kluba su se u četvrtfinalu pridružili Bulonju, Okseru Konkarnou i Sent Etjenu, koji su ostvarili trijumfe u utorak, a poslednji učesnik biće poznat u četvrtak, posle duela Meca i Bresta.

Na “Parku prinčeva” u Parizu, Pari Sen Žermen je slavio golovima Edisona Kavanija u 18. i Joana Kabaja u 34. Treba napomenuti da prva zvezda Parižana Zlatan Ibrahimović nije ulazio u igru protiv Nanta.

Trijumf Monaku doneli su Almami Ture golom u devetom, Valas u 11. i Antoni Marsijal iz penala u 67. minutu. Jedini gol za Ren postigao je Pedro Enrike u 34. minutu.

Najviše uzbuđenja viđeno je u Izuru, gde je Gengan došao do preokreta u samom finišu meča, a plasman u četvrtfinale izborio posle produžetaka. Domaći tim poveo je preko Džavada El-Hadžrija, da bi Kristof Mandan doneo izjednačenje Genganu u trećem minutu nadoknade vremena. Isti igrač bio je strelac u sedmom minutu prvog produžetka, a konačan rezultat u 100. minutu utakmice postavio je Žeremi Pid.

Kup Francuske, osmina finala:
utorak, 10. februar
Bulonj – Kvevili 2:0
Poire-sur-Vij – Okser 1:1 (Okser posle penala)
Iris klub de Kroa – Konkarno 0:0 (Konkarno posle penala)
Red Star – Sent-Etjen 1:2

sreda, 11. februar
Izur – Gengan 1:3
Monako – Ren 3:1
Pari Sen Žermen – Nant 2:0

četvrtak, 12. februar
Mec – Brest 19.45

Komentari / 0

Ostavite komentar