Куп: Монако и ПСЖ без проблема до 1/4-финала

Фудбалери Пари Сен Жермена, Монака и Генгана пласирали су се у четвртфинале Купа Француске у утакмицама које су одигране у среду.

Фудбал 12.02.2015 | 09:20
Куп: Монако и ПСЖ без проблема до 1/4-финала

‘Свеци’ су на свом терену били сигурни против Нанта са 2:0, исто као и Монако против Рена са 3:1, док је Генган прошао тек после продужетака. Генган је славио против Изура са 3:1.

На тај начин, та три клуба су се у четвртфиналу придружили Булоњу, Оксеру Конкарноу и Сент Етјену, који су остварили тријумфе у уторак, а последњи учесник биће познат у четвртак, после дуела Меца и Бреста.

На “Парку принчева” у Паризу, Пари Сен Жермен је славио головима Едисона Каванија у 18. и Јоана Кабаја у 34. Треба напоменути да прва звезда Парижана Златан Ибрахимовић није улазио у игру против Нанта.

Тријумф Монаку донели су Алмами Туре голом у деветом, Валас у 11. и Антони Марсијал из пенала у 67. минуту. Једини гол за Рен постигао је Педро Енрике у 34. минуту.

Највише узбуђења виђено је у Изуру, где је Генган дошао до преокрета у самом финишу меча, а пласман у четвртфинале изборио после продужетака. Домаћи тим повео је преко Џавада Ел-Хаџрија, да би Кристоф Мандан донео изједначење Генгану у трећем минуту надокнаде времена. Исти играч био је стрелац у седмом минуту првог продужетка, а коначан резултат у 100. минуту утакмице поставио је Жереми Пид.

Куп Француске, осмина финала:
уторак, 10. фебруар
Булоњ – Квевили 2:0
Поире-сур-Виј – Оксер 1:1 (Оксер после пенала)
Ирис клуб де Кроа – Конкарно 0:0 (Конкарно после пенала)
Ред Стар – Сент-Етјен 1:2

среда, 11. фебруар
Изур – Генган 1:3
Монако – Рен 3:1
Пари Сен Жермен – Нант 2:0

четвртак, 12. фебруар
Мец – Брест 19.45

Коментари / 0

Оставите коментар