Američka podrška reformama u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je u razgovorima sa predstavnicima američke administracije u Kongresu i Stejt departmentu istaknuta podrška reformama i ciljevima koje je postavila Vlada Srbije.

Srbija 05.02.2015 | 10:58
Američka podrška reformama u Srbiji

"SAD podržavaju reforme u Srbiji, zadovoljni su ciljevima koje je Vlada Srbije postavila i u tom smislu postoje dobre osnove za izgradnju jednog novog strateškog partnerstva u narednom periodu", naveo je Dačić.

Dačić je razgovarao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, kongresmenima i članovima srpskog kokusa u Kongresu, kongresmenom Emanuelom Kliverom i senatorom Krisom Marfijem.

On je naveo da je u razgovorima istaknuta podrška Srbiji na putu ka evropskim integracijama.

"SAD, prema rečima Nulandove, podržavaju način na koji Srbija predsedava OEBS-u i podržavaju nastojanja Vlade Srbije da Srbija bude regionalni faktor mira i stabilnosti i u tom smislu će, svakako, nastaviti sa podrškom u narednom periodu", rekao je Dačić.

On je ocijenio da je sve manje otvorenih pitanja i problema sa kojima se Srbija i SAD suočavaju u međusobnim odnosima.

Dačić danas prisustvuje molitvenom doručku koji se tradicionalno održava svakog prvog četvrtka u februaru na poziv predsjednika SAD Baraka Obame.

Šef srpske diplomatije će sutra prisustovati sjednici Savjeta bezbjednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju o radu UNMIK na Kosovu i Metohiji.

Tom prilikom Dačić će se sastati sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom i kineskim ambasadorom, koji predsjedava sjednicom Savjeta bezbjednosti.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ПОШТЕНО

05.02.2015 10:03

Е МОЈ ДАЧИЋУ? ВИКТОРИЈА ЋЕ ТИ ДОЋИ ГЛАВЕ.

ODGOVORITE