Америчка подршка реформама у Србији

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је у разговорима са представницима америчке администрације у Конгресу и Стејт департменту истакнута подршка реформама и циљевима које је поставила Влада Србије.

Србија 05.02.2015 | 10:58
Америчка подршка реформама у Србији

"САД подржавају реформе у Србији, задовољни су циљевима које је Влада Србије поставила и у том смислу постоје добре основе за изградњу једног новог стратешког партнерства у наредном периоду", навео је Дачић.

Дачић је разговарао са помоћником државног секретара САД Викторијом Нуланд, конгресменима и члановима српског кокуса у Конгресу, конгресменом Емануелом Кливером и сенатором Крисом Марфијем.

Он је навео да је у разговорима истакнута подршка Србији на путу ка европским интеграцијама.

"САД, према речима Нуландове, подржавају начин на који Србија председава ОЕБС-у и подржавају настојања Владе Србије да Србија буде регионални фактор мира и стабилности и у том смислу ће, свакако, наставити са подршком у наредном периоду", рекао је Дачић.

Он је оцијенио да је све мање отворених питања и проблема са којима се Србија и САД суочавају у међусобним односима.

Дачић данас присуствује молитвеном доручку који се традиционално одржава сваког првог четвртка у фебруару на позив предсједника САД Барака Обаме.

Шеф српске дипломатије ће сутра присустовати сједници Савјета безбједности УН на којој ће се расправљати о извештају о раду УНМИК на Косову и Метохији.

Том приликом Дачић ће се састати са генералним секретаром УН Бан Ки Муном и кинеским амбасадором, који предсједава сједницом Савјета безбједности.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ПОШТЕНО

05.02.2015 10:03

Е МОЈ ДАЧИЋУ? ВИКТОРИЈА ЋЕ ТИ ДОЋИ ГЛАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ