Jaja Ture - najbolji Afrikanac!

Vezni igrač Mančester sitija i reprezentacije Obale Slonovače Jaja Ture četvrti uzastopni put izabran je za najboljeg fudbalera Afrike.

Fudbal 09.01.2015 | 15:20
Jaja Ture - najbolji Afrikanac!

Ovakav ishod trke u kojoj su do samog kraja bili i Pjer-Emerik Obamejang iz Gabona i golman Nigerije Vinsent Enjeama, omogućio je 31-godišnjem Tureu da po broju nagrada stigne legendarnog Samjuela Etoa. Eto, međutim, nije uspeo da četiri puta u nizu dobije ovo priznanje poput veziste Sitija.

Jaja Ture je sa klubom osvojio Premijer ligu i Liga kup u 2014, dao je 20 golova u minuloj prvenstvenoj sezoni, kao i jedan gol u finalu pomenutog kupa, za izjednačenje protiv Sanderlenda kojim je najavljen preokret i pobeda od 3:1.

I u ovoj sezoni igra na visokom nivou, jer je na 26 utakmica već stigao da devet puta bude strelac, od toga je dao šest golova na poslednjih devet nastupa.

Bio je i na širem spisku kandidata za FIFA Zlatnu loptu, ali činjenica da je Obala Slonovače na Mundijalu rano ispala, jer je doživela dva poraza u tri meča, izbacila ga je iz konkurencije za tu prestižnu nagradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar