Јаја Туре - најбољи Африканац!

Везни играч Манчестер ситија и репрезентације Обале Слоноваче Јаја Туре четврти узастопни пут изабран је за најбољег фудбалера Африке.

Фудбал 09.01.2015 | 15:20
Јаја Туре - најбољи Африканац!

Овакав исход трке у којој су до самог краја били и Пјер-Емерик Обамејанг из Габона и голман Нигерије Винсент Ењеама, омогућио је 31-годишњем Туреу да по броју награда стигне легендарног Самјуела Етоа. Ето, међутим, није успео да четири пута у низу добије ово признање попут везисте Ситија.

Јаја Туре је са клубом освојио Премијер лигу и Лига куп у 2014, дао је 20 голова у минулој првенственој сезони, као и један гол у финалу поменутог купа, за изједначење против Сандерленда којим је најављен преокрет и победа од 3:1.

И у овој сезони игра на високом нивоу, јер је на 26 утакмица већ стигао да девет пута буде стрелац, од тога је дао шест голова на последњих девет наступа.

Био је и на ширем списку кандидата за ФИФА Златну лопту, али чињеница да је Обала Слоноваче на Мундијалу рано испала, јер је доживела два пораза у три меча, избацила га је из конкуренције за ту престижну награду.

Коментари / 0

Оставите коментар