Odlazak Džerarda je ''smak svijeta''! Evo dokaza!

Stiven Džerard (34) bacio je fudbalsku bombu izjavom da će na kraju sezone napustiti Liverpul. Šokirani su svi, igrači, navijači, čelnici kluba, ali i žene koje ga obožavaju.

Fudbal 04.01.2015 | 19:00
Odlazak Džerarda je ''smak svijeta''! Evo dokaza!

- Ne mogu sad da kažem gde ću igrati, sigurno je da to neće biti u klubu koji može da se suoči sa Liverpulom. To je nešto sa čim ne bih nikad mogao da se izborim. Odluka je u potpunosti bazirana na želji da dođem do novog iskustva u karijeri i životu - rekao je Džerard.

Verujemo mu da ne bi mogao da se izbori sa tim da pred svojim dojučerašnjim navijačima igra protiv svog kluba, kluba u kojem je "odrastao", a upravo su navijači prvi od šest razloga zbog čega je smak sveta što kapiten Stiven napušta Enfild.

1. NAVIJAČI ĆE GA TEŠKO PREBOLETI

Jednom rečju, Džerard je zaštitni znak Liverpula. Kad god pomislite na ovaj klub, Džerard vam je pred očima, zar ne? U dresu Liverpula, Stiven je debitovao 1998. godine i to u meču protiv Blekburna. Sigurni smo da ga navijači nikada neće zaboraviti, i da im nimalo neće biti lako da na njegovom mestu vide bilo koga drugog. A, moraće.

- Moja konačna poruka upućena je onima koji Liverpul čine najvećim na svetu, navijačima. Bila je privilegija predstavljati vas, kao igrač i kapiten. Uživao sam u svakoj sekundi na terenu, svaki trenutak je bio dragocen, hoću i da kraj bude na visokom nivou - poručio je Džerard.

2. NEĆE SA LIVERPULOM OSVOJITI PREMIJER LIGU

Džerard će ući u legendu kao jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Sa Liverpulom je osvojio sve trofeje, sem onog najdražeg - titulu šampiona Engleske.

Za klub sa Enfilda do sada je u svim takmičenjima odigrao 695 utakmica, od čega 494 u Premijer ligi, a postigao je 180 golova. Osvojio je Kup UEFA, Ligu šampiona, dva Superkupa Evrope, dva FA kupa i tri Liga kupa.

Pamtiće se čuveno finale Lige šampiona u Istanbulu 2005. godine, kada je Liverpul gubio 3:0, a onda stigao rezultat i bio bolji u izvođenju jedanaesteraca. Uloga Džerarda bila je neprocenjiva.

Jedini je fudbaler koji je postizao golove u finalima FA kupa, Liga kupa, Kupa UEFA i Lige šampiona.

3. RAZOČARAO JE ONE KOJI SU VEROVALI DA ĆE U LIVERPULU ZAVRŠITI KARIJERU

Strepeli su navijači Liverpula kada su stizale unosne ponude, ali on ih je tada sve odbijao. Džerardov odlazak razočarao je sve one koji su strepeli tada, a verovali da će karijeru završi u dresu "crvenih".

Čak 17 sezona bio je veran klubu sa Enfilda.

4. UNOSNA PONUDA vs KLUB U KOJEM JE IGRAO 17 SEZONA

Zbog čega se Džerard odlučio za ovaj korak, još se tačno ne zna, ali kao jedan od glavnih pominje se unosna ponuda Los Anđeles Galaksija. Da li je novac odlučio naspram srca otkriće se uskoro...

5. "PODMETNUO NOGU" TOTIJU

Možda je preterano, možda ne, ali reći ćemo i da će Džerard svojim odlaskom da “podmetne nogu” Frančesku Totiju. Kako? Tako što će Toti ostati jedini fudbaler legenda koji celu karijeru gradi u jednom klubu. On u Romi, Džerard u Liverpulu. Ali, ovaj drugi samo do kraja sezone.

6. ŽENE (kao i naše koleginice) GA VOLE

Razočaraće sve one žene koje navijaju za Liverpul i njega. To se posebno odnosi na našu koleginicu Radmilu! Da li će i ona za njim promeniti klub ili će ostati verna Liverpulu, videćemo...

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bzvz

04.01.2015 20:43

nije ni malo interesantan kao covjek a ni kao igrac...dosadan.

ODGOVORITE
Name

Dusan

05.01.2015 08:51

Sasvim prosečan igrač sredine terena, forsiran u medijima bez prestanka, sve da bi postao ono što ne može biti : majstor! Nema onaj gram fenomenalnog u fudbalu. Bilo je i u njegove najbolje dane samo u Premijer ligi mnogo boljih igrača na toj poziciji od njega, a kamoli sada kad sporije misli a još sporije trči.

ODGOVORITE