Одлазак Џерарда је ''смак свијета''! Ево доказа!

Стивен Џерард (34) бацио је фудбалску бомбу изјавом да ће на крају сезоне напустити Ливерпул. Шокирани су сви, играчи, навијачи, челници клуба, али и жене које га обожавају.

Фудбал 04.01.2015 | 19:00
Одлазак Џерарда је ''смак свијета''! Ево доказа!

- Не могу сад да кажем где ћу играти, сигурно је да то неће бити у клубу који може да се суочи са Ливерпулом. То је нешто са чим не бих никад могао да се изборим. Одлука је у потпуности базирана на жељи да дођем до новог искуства у каријери и животу - рекао је Џерард.

Верујемо му да не би могао да се избори са тим да пред својим дојучерашњим навијачима игра против свог клуба, клуба у којем је "одрастао", а управо су навијачи први од шест разлога због чега је смак света што капитен Стивен напушта Енфилд.

1. НАВИЈАЧИ ЋЕ ГА ТЕШКО ПРЕБОЛЕТИ

Једном речју, Џерард је заштитни знак Ливерпула. Кад год помислите на овај клуб, Џерард вам је пред очима, зар не? У дресу Ливерпула, Стивен је дебитовао 1998. године и то у мечу против Блекбурна. Сигурни смо да га навијачи никада неће заборавити, и да им нимало неће бити лако да на његовом месту виде било кога другог. А, мораће.

- Моја коначна порука упућена је онима који Ливерпул чине највећим на свету, навијачима. Била је привилегија представљати вас, као играч и капитен. Уживао сам у свакој секунди на терену, сваки тренутак је био драгоцен, хоћу и да крај буде на високом нивоу - поручио је Џерард.

2. НЕЋЕ СА ЛИВЕРПУЛОМ ОСВОЈИТИ ПРЕМИЈЕР ЛИГУ

Џерард ће ући у легенду као један од најбољих везних играча свих времена. Са Ливерпулом је освојио све трофеје, сем оног најдражег - титулу шампиона Енглеске.

За клуб са Енфилда до сада је у свим такмичењима одиграо 695 утакмица, од чега 494 у Премијер лиги, а постигао је 180 голова. Освојио је Куп УЕФА, Лигу шампиона, два Суперкупа Европе, два ФА купа и три Лига купа.

Памтиће се чувено финале Лиге шампиона у Истанбулу 2005. године, када је Ливерпул губио 3:0, а онда стигао резултат и био бољи у извођењу једанаестераца. Улога Џерарда била је непроцењива.

Једини је фудбалер који је постизао голове у финалима ФА купа, Лига купа, Купа УЕФА и Лиге шампиона.

3. РАЗОЧАРАО ЈЕ ОНЕ КОЈИ СУ ВЕРОВАЛИ ДА ЋЕ У ЛИВЕРПУЛУ ЗАВРШИТИ КАРИЈЕРУ

Стрепели су навијачи Ливерпула када су стизале уносне понуде, али он их је тада све одбијао. Џерардов одлазак разочарао је све оне који су стрепели тада, а веровали да ће каријеру заврши у дресу "црвених".

Чак 17 сезона био је веран клубу са Енфилда.

4. УНОСНА ПОНУДА вс КЛУБ У КОЈЕМ ЈЕ ИГРАО 17 СЕЗОНА

Због чега се Џерард одлучио за овај корак, још се тачно не зна, али као један од главних помиње се уносна понуда Лос Анђелес Галаксија. Да ли је новац одлучио наспрам срца откриће се ускоро...

5. "ПОДМЕТНУО НОГУ" ТОТИЈУ

Можда је претерано, можда не, али рећи ћемо и да ће Џерард својим одласком да “подметне ногу” Франческу Тотију. Како? Тако што ће Тоти остати једини фудбалер легенда који целу каријеру гради у једном клубу. Он у Роми, Џерард у Ливерпулу. Али, овај други само до краја сезоне.

6. ЖЕНЕ (као и наше колегинице) ГА ВОЛЕ

Разочараће све оне жене које навијају за Ливерпул и њега. То се посебно односи на нашу колегиницу Радмилу! Да ли ће и она за њим променити клуб или ће остати верна Ливерпулу, видећемо...

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бзвз

04.01.2015 20:43

није ни мало интересантан као цовјек а ни као играц...досадан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

05.01.2015 08:51

Сасвим просечан играч средине терена, форсиран у медијима без престанка, све да би постао оно што не може бити : мајстор! Нема онај грам феноменалног у фудбалу. Било је и у његове најбоље дане само у Премијер лиги много бољих играча на тој позицији од њега, а камоли сада кад спорије мисли а још спорије трчи.

ОДГОВОРИТЕ