Fudbaleri koji su nestali, ali baš!

Od braće Ferdinand do Džordža Besta, ko su „šampioni” bežanije...

Fudbal 18.12.2014 | 09:40
Fudbaleri koji su nestali, ali baš!

Da ponovimo još jednom kako ne bi došlo do zabune - ovi fudbaleri su nestali, niko nije imao pojma gde se nalaze, i da li su živi. Razloga ima puno, nekima je bilo dosadno, neki su pak bili razočarani. Jednom se desilo čak da nestane i ceo tim, tačnije reprezentacija...

11. Hatem Ben Arfa

Stiv Brus je 15. decembra ove godine na konferenciji za novinare izjavio kako nema pojma gde je Ben Arfa. Francuz se posvađao sa menadžerom Hal Sitija posle poraza od Mančester Junajteda, i od tada niko ne zna gde je Ben Arfa. Poslednje informacije kažu da je u Parizu gde trenira individualno, ali ga niko još uvek nije spazio.

10. Amr Zaki

Još jedan slučaj Stiva Brusa, koji je 2008. godine, dok je trenirao Vigan okarakterisao Zakija kao najneprofesionalnijeg fudbalera sa kojim je ikad radio, kada je Egipćanin kasnio da se vrati iz Afrike zbog obaveza u reprezentaciji. To ne bi bilo tako strašno da se nije desilo četiri puta zaredom, te čelnici Hala, uglavnom po nekoliko dana nisu imali pojma gde je Zaki.

9. Florin Radučoju

Posle odličnih igara na Evropskom prvenstvu 1996. Radučoju je potpisao za Vest Hem. Već par nedelja po dolasku, Rumun je propustio da se pojavi na utakmici protiv Stokporta, a kasnije se ispostavilo da je otišao sa suprugom u šoping.

8. Rio i Anton Ferdinand

Rio je nestao u maju 2003. godine, kada je navodno zaboravio da se pojavi na testu za doping. No, nestanak Antona je znatno interesantniji. Mlađi Ferdinand je tražio od Alana Kurbišlija da poseti bolesnu babu, a kasnije kada se nije vratio u dogovoreno vreme, viđen je u rejv klubu „Kuc Kuc” u Americi, u Južnoj Karolini, na veče njegovog 22. rođendana.

7. Momo Sisoko

Tada član Valensije, Mohamed Momo Sisoko, obavestio je upravu kluba da mora da putuje za Mali, na prijateljsku utakmicu sa Kenijom. Kada se vratio sa puta, rekao je treneru kako ga je selektor uredno, po dogovoru zamenio na poluvremenu, međutim postojao je jedan problem u priči tamnoputog veznog fudbalera. Utakmicu je potpuno izmislio. Nikad se nije odigrala, nije čak bila ni u planu.

6. Stiven Ajrland

Ovo je poslastica. Irac je smislio zaplet umrljan gomilom laži. Uoči utakmice sa Češkom, izrekao je seriju gluposti ne bi li se izvukao obaveze. Najpre je izjavio da mu je umrla baba po majci, da bi nesrećna gospođa javno istupila i oborila mu taj izgovor. Onda je promenio priču i rekao da je zapravo preminula majka njegovog oca. Naravno i to se ispostavilo kao izmišljotina, da bi na kraju potpuno zabrljao stvar, promenivši iskaz i treći put kada je svog dedu proglasio mrtvim. Od tog incidenta, njegova karijera je krenula naglavačke.

5. El Hadži Dijuf

Pred početak sezone 11/12, Senegalac se hvalio po svlačionici Blekburna zlatnom medaljom, koju je dobio po osvajanju titule u škotskoj Premijer ligi sezonu pre. Saigrači su ga, blago rečeno, ismevali, a on je besan istrčao iz svlačionice, nikome se nije javljao, čak je propustio i prvi deo priprema u Austriji.

4. David Ngog

Tek što je potpisao za Rems, Ngog je navodno zadobio stomačni virus. Timski lekar ga je posetio u hotelskoj sobi i prijavio da se Francuz stvarno osećao loše. Zapravo se desilo da je Ngog pobegao sa utakmice koju je Rems igrao protiv Lorijana kako bi proveo vreme sa familijom u Parizu, a u klubu se nije pojavio dobrih nedelju dana, u kom periodu niko nije znao gde se nalazi.

3. Džordž Best

Frustriran zbog očajnog perioda Mančester Junajteda ranih sedamdesetih, Best je odlučio da je najbolje da 3,4 dana posle jednog od poraza provede u noćnim klubovima, nego na treninzima. Kada se konačno pojavio u klubu, Mančester ga je kaznio i stavio na transfer listu, a Best se naljutio i povukao iz fudbala. Po drugi put.

2. Karlos Tevez

Kontroverzni Argentinac se sukobio sa Manćinijem kada je odbio da se zagreje u drugom poluvremenu utakmice između Mančester Sitija i Bajerna iz Minhena. Tevez je posle incidenta otišao u Argentinu, a klub nije mogao da uradi ništa povodom toga. Manćini je izjavio da Tevez nikada neće opet zaigrati za Siti. Tevez je nekoliko puta fotografisan na golf terenima Buenos Airesa, da bi posle pet meseci u ilegali, ponovo postao član ekipe, a gol protiv Noriča je proslavio imitirajući udarac na golfu.

1. Reprezentacija Estonije

Kada su Estonci saznali da se škotski fudbalski savez žalio na loše osvetljenje u Estoniji, tim sa Baltika je odlučio da se povuče sa utakmice, tek nekoliko minuta pre početka iste. Škoti su započeli utakmicu, čak se i radovali jer su mislili da je utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0. Ipak, FIFA je odlučila da mora ponovo da se igra, a taj meč se završio nerešeno – 0:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar