Фудбалери који су нестали, али баш!

Од браће Фердинанд до Џорџа Беста, ко су „шампиони” бежаније...

Фудбал 18.12.2014 | 09:40
Фудбалери који су нестали, али баш!

Да поновимо још једном како не би дошло до забуне - ови фудбалери су нестали, нико није имао појма где се налазе, и да ли су живи. Разлога има пуно, некима је било досадно, неки су пак били разочарани. Једном се десило чак да нестане и цео тим, тачније репрезентација...

11. Хатем Бен Арфа

Стив Брус је 15. децембра ове године на конференцији за новинаре изјавио како нема појма где је Бен Арфа. Француз се посвађао са менаџером Хал Ситија после пораза од Манчестер Јунајтеда, и од тада нико не зна где је Бен Арфа. Последње информације кажу да је у Паризу где тренира индивидуално, али га нико још увек није спазио.

10. Амр Заки

Још један случај Стива Бруса, који је 2008. године, док је тренирао Виган окарактерисао Закија као најнепрофесионалнијег фудбалера са којим је икад радио, када је Египћанин каснио да се врати из Африке због обавеза у репрезентацији. То не би било тако страшно да се није десило четири пута заредом, те челници Хала, углавном по неколико дана нису имали појма где је Заки.

9. Флорин Радучоју

После одличних игара на Европском првенству 1996. Радучоју је потписао за Вест Хем. Већ пар недеља по доласку, Румун је пропустио да се појави на утакмици против Стокпорта, а касније се испоставило да је отишао са супругом у шопинг.

8. Рио и Антон Фердинанд

Рио је нестао у мају 2003. године, када је наводно заборавио да се појави на тесту за допинг. Но, нестанак Антона је знатно интересантнији. Млађи Фердинанд је тражио од Алана Курбишлија да посети болесну бабу, а касније када се није вратио у договорено време, виђен је у рејв клубу „Куц Куц” у Америци, у Јужној Каролини, на вече његовог 22. рођендана.

7. Момо Сисоко

Тада члан Валенсије, Мохамед Момо Сисоко, обавестио је управу клуба да мора да путује за Мали, на пријатељску утакмицу са Кенијом. Када се вратио са пута, рекао је тренеру како га је селектор уредно, по договору заменио на полувремену, међутим постојао је један проблем у причи тамнопутог везног фудбалера. Утакмицу је потпуно измислио. Никад се није одиграла, није чак била ни у плану.

6. Стивен Ајрланд

Ово је посластица. Ирац је смислио заплет умрљан гомилом лажи. Уочи утакмице са Чешком, изрекао је серију глупости не би ли се извукао обавезе. Најпре је изјавио да му је умрла баба по мајци, да би несрећна госпођа јавно иступила и оборила му тај изговор. Онда је променио причу и рекао да је заправо преминула мајка његовог оца. Наравно и то се испоставило као измишљотина, да би на крају потпуно забрљао ствар, променивши исказ и трећи пут када је свог деду прогласио мртвим. Од тог инцидента, његова каријера је кренула наглавачке.

5. Ел Хаџи Дијуф

Пред почетак сезоне 11/12, Сенегалац се хвалио по свлачионици Блекбурна златном медаљом, коју је добио по освајању титуле у шкотској Премијер лиги сезону пре. Саиграчи су га, благо речено, исмевали, а он је бесан истрчао из свлачионице, никоме се није јављао, чак је пропустио и први део припрема у Аустрији.

4. Давид Нгог

Тек што је потписао за Ремс, Нгог је наводно задобио стомачни вирус. Тимски лекар га је посетио у хотелској соби и пријавио да се Француз стварно осећао лоше. Заправо се десило да је Нгог побегао са утакмице коју је Ремс играо против Лоријана како би провео време са фамилијом у Паризу, а у клубу се није појавио добрих недељу дана, у ком периоду нико није знао где се налази.

3. Џорџ Бест

Фрустриран због очајног периода Манчестер Јунајтеда раних седамдесетих, Бест је одлучио да је најбоље да 3,4 дана после једног од пораза проведе у ноћним клубовима, него на тренинзима. Када се коначно појавио у клубу, Манчестер га је казнио и ставио на трансфер листу, а Бест се наљутио и повукао из фудбала. По други пут.

2. Карлос Тевез

Контроверзни Аргентинац се сукобио са Манћинијем када је одбио да се загреје у другом полувремену утакмице између Манчестер Ситија и Бајерна из Минхена. Тевез је после инцидента отишао у Аргентину, а клуб није могао да уради ништа поводом тога. Манћини је изјавио да Тевез никада неће опет заиграти за Сити. Тевез је неколико пута фотографисан на голф теренима Буенос Аиреса, да би после пет месеци у илегали, поново постао члан екипе, а гол против Норича је прославио имитирајући ударац на голфу.

1. Репрезентација Естоније

Када су Естонци сазнали да се шкотски фудбалски савез жалио на лоше осветљење у Естонији, тим са Балтика је одлучио да се повуче са утакмице, тек неколико минута пре почетка исте. Шкоти су започели утакмицу, чак се и радовали јер су мислили да је утакмица регистрована службеним резултатом 3:0. Ипак, ФИФА је одлучила да мора поново да се игра, а тај меч се завршио нерешено – 0:0.

Коментари / 0

Оставите коментар