Kurtoa: Deda Mraze, želim LŠ i titulu u PL!

Belgijanac veoma motivisan i ambiciozan pred sledeću godinu.

Fudbal 18.12.2014 | 08:00
Kurtoa: Deda Mraze, želim LŠ i titulu u PL!

Ove nedelje Tibo Kurtoa dobio je nagradu za sportistu godine u Belgiji, a ta činjenica mu je očigledno podigla apetite. On se letos vratio sa pozajmice iz Atletiko Madrida, pokazao izuzetne golmanske sposobnosti i na taj način osvojio srca navijača Plavaca. Kako se bliži Nova godina svi razmišljaju o tome šta bi voleli da im se dogodi naredne godine, a Belgijanac nema dilemu kada je to u pitanju.
„Želim da osvojim dva trofeja koja nedostaju u mojoj kolekciji - Premijer Liga i Liga šampiona. Čelsi je sposoban da to i uradi“, ambiciozan je Kurtoa.

On je propustio poslednja tri meča Plavaca, što ga je malo zabrinulo, ali smatra da njegovo vreme tek dolazi.
„Još jedna želja mi je da se ne povređujem više i da nastavim kontinuirano da napredujem. Niko nije perfektan, ne zaboravite da imam samo 22 godine. Neću biti najbolji sve dok ne budem imao 26 ili 27 godina“, dodao je Tibo.

Belgijanac se uz Manuela Nojera, Đanluiđija Bufona i Davida de Heu smatra najboljim golmanom sveta. Interesantno je Kurtoino viđenje velike popularnosti Manuela Nojera.
„Nojer dobija mnogo pažnje zbog izuzetnog driblinga“, rekao je Kurtoa za kolegu iz Bajen Minhena koji je nominovan za Zlatnu loptu uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Komentari / 0

Ostavite komentar