Nije trenutak za pozivanje na ulicu

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Slobodan Šaraba rekao je da je svjestan težine situacije u kojoj se grad nalazi nakon što su sredstva ostala zarobljena u Bobar banci, ali da nije trenutak da se
građani pozivaju na ulicu.

Republika Srpska 14.12.2014 | 17:55
Nije trenutak za pozivanje na ulicu

Povodom izjave gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da je grad bankrotirao, da se ne mogu isplatiti sredstva i da će pozvati građane na ulicu, Šaraba je rekao da je izlazak na ulicu "zadnja stvar" i da to nije prioritet u rješavanju problema.

"Mislim da treba da se zakaže vanredna sjednica Skupštine grada i da nas gradonačenik obavijesti da li se obratio nadležnim državnim istitucijama i kakav odgovor je dobio", rekao je Šaraba.

On kaže da je na prethodnoj sjednici Skupštine grada usvojen zaključak kojim su data ovlaštenja gradonačelniku da može da preduzeme sve mjere iz svoje nadležnosti.

Šaraba smatra da bi Vučurević nakon toga trebalo da organizuje i sastanak sa predstavnicima svih političkih partija o daljim smjernicama i aktivnostima, ističući da "grad nije samo gradonačelnikov".

"Moramo dogovoriti šta konkretno raditi ubuduće da grad nađe izlaz iz ove situacije, a svaki poziv građana na ulicu nije razuman", rekao je Šaraba.

Trebinjski gradonačelnik Slavko Vučurević pozvao je Vladu Republike Srpske, Narodnu skupštinu, nadležno ministarstvo i Agenciju za bankarstvo da se odrede prema slučaju Trebinja i pomognu gradu koji je bankrotirao zbog "zarobljenih" sredstava u Bobar banci.

Vučurević je precizirao da je u Bobar banci, između ostalog, zarobljeno 2.338.000 KM operativnih finansijskih sredstava, kao i 100.000 KM dodatnih, koja su legla na račun posle prinudne uprave, iako je, kako kaže, bilo rečeno da će ta sredstva biti vraćena.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Biber

14.12.2014 17:38

Vucurevic potrosio pare na glasove odbornika i licnu promociju pa mu svi krivi?

ODGOVORITE
Name

Зох

14.12.2014 17:43

Како та цифра брзо паде са 5 милиона на 2 и нешто.

ODGOVORITE
Name

justice

14.12.2014 17:54

Pa ovaj covjek nema ni gram obraza, i on nesto ima da kaze. Pa Cavic ne dolazi u Trebinje, jer nije u dobrim odnosima sa njim jer je Dodikov covjek. Sve je preko Dodika zavrsio i cerki posao u zajednickim organima, i sinu Jelicevu stipendiju, glavni protivnik vlasti u Trebinju od kada je PDP-SDS pobijedio 2012. Trebinjski Adam Sukalo sa 0% kredibiliteta. Na oktobarskim izborima trebinjski NDP-ovi glasaci su dali glasove Zeljki i Dodiku na njegov nagovor, vodio je cijelo vrijeme antikampanju. DODIKOV COVJEK!!!

ODGOVORITE
Name

činjenica

14.12.2014 18:04

Smiješan je ovaj baraba Šaraba. A kad je vrijeme za demonstracije ako nije sad i tim povodom!!!? Naravno da treba republičkoj vlasti staviti do znanja da niko na lokalnom nivou nije lud i da vlast kontinuiteta, bez obzira što su pokrali izbore, moraju biti maknuti.

ODGOVORITE
Name

Justice je u pravu

14.12.2014 19:02

Ako se ne varam, lider NDP, Dragan Čavić je jedan od najvećih zagovornika protesta i demonstracija. Mirnih, nerušilačkih demonstracija protiv Dodikovog režima. Čeka se samo SDS da povede narod. Podrška svih iz Saveza za promjene neće izostati. Dakle - svi u klin, a slobodni strelac Šaraba u ploču. A tu posla nisu čista. On više nego jasno zabada prst u oko Čaviću i NDP-u. Previše solira i ugrožava cijelu opoziciju. Zato, kad bolje razmislim - Justice je definitivno u pravu. Ovog čovjeka treba i zvanično prepustiti Dodiku, jer on očito sebe tamo vidi, naročito sad kad je vidio ko će vladati u RS u naredne 4 godine. Do sada tajio , a sad i ne krije.

ODGOVORITE
Name

STUDENT

14.12.2014 21:33

Justice ne mlati, malo se raspitaj pa onda mlataraj (lazi) koliko hoces.Cerka mu vise ne radi a sin nema stipendiju Jelicevu, a i raspitaj se kakav je sin student najbolji na fakultetu!

ODGOVORITE
Name

Potez za botez

14.12.2014 23:20

Čaviću riješi se ovog !

ODGOVORITE
Name

Opozicija

15.12.2014 00:39

Kad bi se njih koji plate imaju pitalo nikad nije vrijeme za ulicu. Ovde vrijeme za ulicu nikad nije ni prestalo ...

ODGOVORITE
Name

viktor

15.12.2014 06:11

Isao bi Slavko na ulicu ali ga malo strah kako ce proci.

ODGOVORITE