Није тренутак за позивање на улицу

Предсједник Градског одбора НДП-а Требиње Слободан Шараба рекао је да је свјестан тежине ситуације у којој се град налази након што су средства остала заробљена у Бобар банци, али да није тренутак да се
грађани позивају на улицу.

Република Српска 14.12.2014 | 17:55
Није тренутак за позивање на улицу

Поводом изјаве градоначелника Требиња Славка Вучуревића да је град банкротирао, да се не могу исплатити средства и да ће позвати грађане на улицу, Шараба је рекао да је излазак на улицу "задња ствар" и да то није приоритет у рјешавању проблема.

"Мислим да треба да се закаже ванредна сједница Скупштине града и да нас градоначеник обавијести да ли се обратио надлежним државним иституцијама и какав одговор је добио", рекао је Шараба.

Он каже да је на претходној сједници Скупштине града усвојен закључак којим су дата овлаштења градоначелнику да може да предуземе све мјере из своје надлежности.

Шараба сматра да би Вучуревић након тога требало да организује и састанак са представницима свих политичких партија о даљим смјерницама и активностима, истичући да "град није само градоначелников".

"Морамо договорити шта конкретно радити убудуће да град нађе излаз из ове ситуације, а сваки позив грађана на улицу није разуман", рекао је Шараба.

Требињски градоначелник Славко Вучуревић позвао је Владу Републике Српске, Народну скупштину, надлежно министарство и Агенцију за банкарство да се одреде према случају Требиња и помогну граду који је банкротирао због "заробљених" средстава у Бобар банци.

Вучуревић је прецизирао да је у Бобар банци, између осталог, заробљено 2.338.000 КМ оперативних финансијских средстава, као и 100.000 КМ додатних, која су легла на рачун после принудне управе, иако је, како каже, било речено да ће та средства бити враћена.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бибер

14.12.2014 17:38

Вуцуревиц потросио паре на гласове одборника и лицну промоцију па му сви криви?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зох

14.12.2014 17:43

Како та цифра брзо паде са 5 милиона на 2 и нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

14.12.2014 17:54

Па овај цовјек нема ни грам образа, и он несто има да казе. Па Цавиц не долази у Требиње, јер није у добрим односима са њим јер је Додиков цовјек. Све је преко Додика заврсио и церки посао у заједницким органима, и сину Јелицеву стипендију, главни противник власти у Требињу од када је ПДП-СДС побиједио 2012. Требињски Адам Сукало са 0% кредибилитета. На октобарским изборима требињски НДП-ови гласаци су дали гласове Зељки и Додику на његов наговор, водио је цијело вријеме антикампању. ДОДИКОВ ЦОВЈЕК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

чињеница

14.12.2014 18:04

Смијешан је овај бараба Шараба. А кад је вријеме за демонстрације ако није сад и тим поводом!!!? Наравно да треба републичкој власти ставити до знања да нико на локалном нивоу није луд и да власт континуитета, без обзира што су покрали изборе, морају бити макнути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустице је у праву

14.12.2014 19:02

Ако се не варам, лидер НДП, Драган Чавић је један од највећих заговорника протеста и демонстрација. Мирних, нерушилачких демонстрација против Додиковог режима. Чека се само СДС да поведе народ. Подршка свих из Савеза за промјене неће изостати. Дакле - сви у клин, а слободни стрелац Шараба у плочу. А ту посла нису чиста. Он више него јасно забада прст у око Чавићу и НДП-у. Превише солира и угрожава цијелу опозицију. Зато, кад боље размислим - Јустице је дефинитивно у праву. Овог човјека треба и званично препустити Додику, јер он очито себе тамо види, нарочито сад кад је видио ко ће владати у РС у наредне 4 године. До сада тајио , а сад и не крије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТУДЕНТ

14.12.2014 21:33

Јустице не млати, мало се распитај па онда млатарај (лази) колико хоцес.Церка му висе не ради а син нема стипендију Јелицеву, а и распитај се какав је син студент најбољи на факултету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потез за ботез

14.12.2014 23:20

Чавићу ријеши се овог !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

15.12.2014 00:39

Кад би се њих који плате имају питало никад није вријеме за улицу. Овде вријеме за улицу никад није ни престало ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

виктор

15.12.2014 06:11

Исао би Славко на улицу али га мало страх како це проци.

ОДГОВОРИТЕ