Najzad! Opet ćemo gledati 'Old firm'!

Posle pune tri godine ljubitelji fudbala moći će u januaru da gledaju Old Firm, čuveni duel Seltika i Rendžersa. Biće to jubilarni 400. okršaj dva tima.

Fudbal 03.11.2014 | 18:30
Najzad! Opet ćemo gledati 'Old firm'!

Prvi put od 2012. dve velikana iz Glazgova biće rivali u takmičarskom meču, a voljom žreba Liga kupa Škotske.

Dva najveća rivala sastaće se u polufinalu takmičenja, a duel na neutralnom terenu igraće se 31. januara ili 1. februara, verovatno na Hempden parku.

Poslednji put kada su se sastali u ligaškom duelu, pre banktora Rendžersa i selidbe u četvrtu ligu, Seltik je slavio 3:0. Godinu dana ranije Glazgov je bio bolji u finalu Liga kupa.

"Nisam ranije učestvovao u Old Firmu, ali se radujem tom iskustvu. Naravno da smo mi favoriti, mi smo favoriti u svakom meču u Škotskoj. Svi znaju koliko je ova utakmica važna za Glazgov. Svi se raduju fantastičnoj atmosferi. To su dva kluba koja mnogo žele da pobede jedan drugog. Već sada se u svlačionici igrači raduju ovom meču", rekao je menadžer Seltika Roni Deila.

Glazgov je furiozno napredovao u poslednje tri sezone, a trenutno je drugoplasirani u Čempionšipu, pa je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu.

"Oduševljen sam žrebom, a sudeći po reakciji momaka u svlačionici oni su srećniji od mene. Svi sa nestrpljenjem očekujemo taj duel, ali nema sumnje da je Seltik favorit. Međutim, momci su prešli dug put i radujemo se što smo došli do ovog nivoa mečeva. Ipak, to nas neće omesti, Liga kup je i dalje daleko od našeg glavnog cilja, Premijer lige", rekao je menadžer Redžersa Ali Mekoist.

U drugom polufinalu igrače ekipe Aberdina i Dandi Junajteda.

Komentari / 0

Ostavite komentar