Најзад! Опет ћемо гледати 'Олд фирм'!

После пуне три године љубитељи фудбала моћи ће у јануару да гледају Олд Фирм, чувени дуел Селтика и Ренџерса. Биће то јубиларни 400. окршај два тима.

Фудбал 03.11.2014 | 18:30
Најзад! Опет ћемо гледати 'Олд фирм'!

Први пут од 2012. две великана из Глазгова биће ривали у такмичарском мечу, а вољом жреба Лига купа Шкотске.

Два највећа ривала састаће се у полуфиналу такмичења, а дуел на неутралном терену играће се 31. јануара или 1. фебруара, вероватно на Хемпден парку.

Последњи пут када су се састали у лигашком дуелу, пре банктора Ренџерса и селидбе у четврту лигу, Селтик је славио 3:0. Годину дана раније Глазгов је био бољи у финалу Лига купа.

"Нисам раније учествовао у Олд Фирму, али се радујем том искуству. Наравно да смо ми фаворити, ми смо фаворити у сваком мечу у Шкотској. Сви знају колико је ова утакмица важна за Глазгов. Сви се радују фантастичној атмосфери. То су два клуба која много желе да победе један другог. Већ сада се у свлачионици играчи радују овом мечу", рекао је менаџер Селтика Рони Деила.

Глазгов је фуриозно напредовао у последње три сезоне, а тренутно је другопласирани у Чемпионшипу, па је на добром путу да се врати у Премијер лигу.

"Одушевљен сам жребом, а судећи по реакцији момака у свлачионици они су срећнији од мене. Сви са нестрпљењем очекујемо тај дуел, али нема сумње да је Селтик фаворит. Међутим, момци су прешли дуг пут и радујемо се што смо дошли до овог нивоа мечева. Ипак, то нас неће омести, Лига куп је и даље далеко од нашег главног циља, Премијер лиге", рекао је менаџер Реџерса Али Мекоист.

У другом полуфиналу играче екипе Абердина и Данди Јунајтеда.

Коментари / 0

Оставите коментар