Bronovicki: Zvezda me uništila, hoću pare!

"Ne pada mi na pamet da odustanem, neka nađu pare. To sam rekao i Mijailoviću", kaže bivši poljski fudbaler Gžegož Bronovicki, kojem će zvezda do 15. januara morati da isplati 840.000 evra.

Fudbal 03.11.2014 | 20:00
Bronovicki: Zvezda me uništila, hoću pare!

Gžegož Bronovicki, sada već bivši fudbaler, koji je sa veoma malo uspeha (tačnije neuspešno) nosio dres Crvene zvezde i iz nje otišao tiho 2008. godine, poručio je u intervjuu za "Alo!" da je aktuelnoj Upravi crveno-belih "dao fore" do 15. januara 2015. godine.

Ako mu do tada ne bude uplaćena bar polovina duga, koji iznosi 840.000 evra, Bronovicki tvrdi da će preko FIFA izdejstvovati da Zvezdi budu oduzeti bodovi, možda čak i da bude izbačena iz Superlige.

Ovaj 34-godišnji Poljak već je dobio pravosnažnu presudu pred FIFA i, kaže, više nema šta da razgovara ni sa kim, pa tako ni sa Nikolom Mijailovićem, koji ga je zvao nedavno...
"Zvao me je pre nekoliko dana Nikola Mijailović i zamolio me da pristanem da mi se plati u dve rate. Složio sam se nekako i rekao mu da nije problem da sačekam još tri meseca, ali da je problem to što iz Zvezde ne uplaćuju pare već šest godina", rekao je Bronovicki za "Alo!" i dodao:

"Zato sam skeptičan i mislim da će ponovo pokušati da me prevare. Niko me sa 'Marakane' od čelnika kluba nije zvao od kada sam otišao iz Beograda, još 2008. godine, a čujem da sada pričaju svašta okolo, da sam pijanac, prevarant i druge neistine".

Na konstataciju novinara da se ovde stvari, često, predstavljaju kako on želi da zaradi na Zvezdinoj nesreći, kaže...

"Ne, prijatelju, ja samo tražim ono što mi pripada, a što su mi njeni šefovi potpisom zagarantovali. Ništa više. To sam zaradio kao profesionalni fudbaler, iako sam zbog Zvezde svoje zdravlje ugrozio i upropastio karijeru i život", istakao je i dodao:

"Dok sam igrao na 'Marakani', stradali su mi ligamenti kolena, pa nisam mogao nigde kasnije da nastupam. Pokušavao sam u Gornjiku i Ruhu, ali više nisam moga oda izdržim celu polusezonu, jer je povreda bila teška. Prevarili su me i u Zvezdi, rehabilitacija posle povrede bila je loša, lekari nestručni, pa me nisu dobro izlečili".

Optužuju vas da ste tokom dve sezone na "Marakani" više provodili vreme uživajući u alkoholu i pljeskavicama, nego u fudbalu.

"To su laži. Kako to da, kada sam bio u Beogradu, niko nije pisao o tome, a sada, kada sam delako i ne mogu da se branim, onda sam najgori ološ i pijanica? Jednostavno, ne mogu da utičem na to šta ko o meni misli i piše. Vi ste tamo, ja sam ovde, daleko smo. Samo mi smeta što me niko iz Beograda godinama nije pozvao, niti je zabeležio moju priču".

Dakle, nema prostora za kompromis?

"Ne pada mi na pamet, niti me zanima kako će Zvezda da nađe pare. To je problem njenog rukovodstva, a ne moj. Ima da me isplate do poslednjeg centa. Rekao sam i Mijailoviću, kada me je zvao pre neki dan, da više ništa ne zavisi od mene, već da moj advokat vodi postpupak i da sva pitanja, ako imaju, ubuduće upute njemu", poručio je Bronovicki na kraju intervjua za "Alo!"

Bronovicki je na "Marakanu" došao kao reprezentativac Poljske, 2007. godine. U prvoj sezoni, odigrao je 13 prvenstvenih utakmica, u drugoj, 2008/09, nijednu.

Komentari / 0

Ostavite komentar