Броновицки: Звезда ме уништила, хоћу паре!

"Не пада ми на памет да одустанем, нека нађу паре. То сам рекао и Мијаиловићу", каже бивши пољски фудбалер Гжегож Броновицки, којем ће звезда до 15. јануара морати да исплати 840.000 евра.

Фудбал 03.11.2014 | 20:00
Броновицки: Звезда ме уништила, хоћу паре!

Гжегож Броновицки, сада већ бивши фудбалер, који је са веома мало успеха (тачније неуспешно) носио дрес Црвене звезде и из ње отишао тихо 2008. године, поручио је у интервјуу за "Ало!" да је актуелној Управи црвено-белих "дао форе" до 15. јануара 2015. године.

Ако му до тада не буде уплаћена бар половина дуга, који износи 840.000 евра, Броновицки тврди да ће преко ФИФА издејствовати да Звезди буду одузети бодови, можда чак и да буде избачена из Суперлиге.

Овај 34-годишњи Пољак већ је добио правоснажну пресуду пред ФИФА и, каже, више нема шта да разговара ни са ким, па тако ни са Николом Мијаиловићем, који га је звао недавно...
"Звао ме је пре неколико дана Никола Мијаиловић и замолио ме да пристанем да ми се плати у две рате. Сложио сам се некако и рекао му да није проблем да сачекам још три месеца, али да је проблем то што из Звезде не уплаћују паре већ шест година", рекао је Броновицки за "Ало!" и додао:

"Зато сам скептичан и мислим да ће поново покушати да ме преваре. Нико ме са 'Маракане' од челника клуба није звао од када сам отишао из Београда, још 2008. године, а чујем да сада причају свашта около, да сам пијанац, преварант и друге неистине".

На констатацију новинара да се овде ствари, често, представљају како он жели да заради на Звездиној несрећи, каже...

"Не, пријатељу, ја само тражим оно што ми припада, а што су ми њени шефови потписом загарантовали. Ништа више. То сам зарадио као професионални фудбалер, иако сам због Звезде своје здравље угрозио и упропастио каријеру и живот", истакао је и додао:

"Док сам играо на 'Маракани', страдали су ми лигаменти колена, па нисам могао нигде касније да наступам. Покушавао сам у Горњику и Руху, али више нисам мога ода издржим целу полусезону, јер је повреда била тешка. Преварили су ме и у Звезди, рехабилитација после повреде била је лоша, лекари нестручни, па ме нису добро излечили".

Оптужују вас да сте током две сезоне на "Маракани" више проводили време уживајући у алкохолу и пљескавицама, него у фудбалу.

"То су лажи. Како то да, када сам био у Београду, нико није писао о томе, а сада, када сам делако и не могу да се браним, онда сам најгори олош и пијаница? Једноставно, не могу да утичем на то шта ко о мени мисли и пише. Ви сте тамо, ја сам овде, далеко смо. Само ми смета што ме нико из Београда годинама није позвао, нити је забележио моју причу".

Дакле, нема простора за компромис?

"Не пада ми на памет, нити ме занима како ће Звезда да нађе паре. То је проблем њеног руководства, а не мој. Има да ме исплате до последњег цента. Рекао сам и Мијаиловићу, када ме је звао пре неки дан, да више ништа не зависи од мене, већ да мој адвокат води постпупак и да сва питања, ако имају, убудуће упуте њему", поручио је Броновицки на крају интервјуа за "Ало!"

Броновицки је на "Маракану" дошао као репрезентативац Пољске, 2007. године. У првој сезони, одиграо је 13 првенствених утакмица, у другој, 2008/09, ниједну.

Коментари / 0

Оставите коментар