Uskoro naplatne kućice

Naplatne kućice na auto-putu Banjaluka - Gradiška uskoro će biti u funkciji, jer je Kancelarija za žalbe Agencije za javne nabavke BiH odbila žalbu jednog ponuđača.

Republika Srpska 10.10.2014 | 17:42
Uskoro naplatne kućice

Tako da će JP”Autoputevi RS” naredne sedmice potpisati ugovor sa Institutom “Mihajlo Pupin” i kompanijom “Kaldera” ugovor o nabavci opreme za naplatu putarine, izjavio je direktor preduzeća “Autoputevi RS” Dušan Topić.

Institut  “Mihalo Pupin” i kompanija “Kaldera” opremiće kućice za naplatu putarine na autoputu Banjaluka-Gradiška. Kancelarija je za žalbe Agencije za javne nabavke BiH odbila žalbu kancelarije iz Splita francuske kompanije “Sanef”, koja je konkurisala zajedno sa još dvije banjalučke kompanije. Inače, posljednja dva mjeseca u javnosti se spekulisalo da se ova kompanija odbija nauštrb kompanije “Kaldera” čiji je vlasnik blizak vlasti.

Vrijednost ugovora je 1,25 miliona maraka sa PDV, naplata bi mogla početi za dva mjeseca. Zaposlena su 22 radnika sa kojima, nakon konkursa, još nije potpisan ugovor. Sistem naplate neće donijeti mnogo novca, uvjeren je Topić pojašnjavajući da nema planiranog broja vozila zbog nedostatka mosta kod Gradiške. Dosada se uvijek isticalo da će taj most graditi Hrvatska. Po prvi put se čulo da će u njegovoj izgradnji učestovati I BIH.

Topić je istakao da će se prvo ići sa otvorenim sistemom naplate, a kako se bude širila mreža prema Doboju tako će se sistem zatvarati. On je podsjetio da je cijena naplate 2 marke.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikola

10.10.2014 15:57

A sta je sa vec postavljenim -promasenim kucicama?? Iz cijeg to dzepa ide? Ili ce kao i sve ostalo, samo tako proci spomenuvsi se jednom u novinama...

ODGOVORITE
Name

Baš baš

10.10.2014 17:02

Ovo sve treba srušiti.

ODGOVORITE
Name

Cezar

11.10.2014 07:18

Što su namjestili, namjestili su. Što su ukrali, ukrali su. Gotovo je. Sve pod patronatom Ministarstva saobraćaja RS i vlade odnosno zna se koga.

ODGOVORITE