Ускоро наплатне кућице

Наплатне кућице на ауто-путу Бањалука - Градишка ускоро ће бити у функцији, јер је Канцеларија за жалбе Агенције за јавне набавке БиХ одбила жалбу једног понуђача.

Република Српска 10.10.2014 | 17:42
Ускоро наплатне кућице

Тако да ће ЈП”Аутопутеви РС” наредне седмице потписати уговор са Институтом “Михајло Пупин” и компанијом “Калдера” уговор о набавци опреме за наплату путарине, изјавио је директор предузећа “Аутопутеви РС” Душан Топић.

Институт  “Михало Пупин” и компанија “Калдера” опремиће кућице за наплату путарине на аутопуту Бањалука-Градишка. Канцеларија је за жалбе Агенције за јавне набавке БиХ одбила жалбу канцеларије из Сплита француске компаније “Санеф”, која је конкурисала заједно са још двије бањалучке компаније. Иначе, посљедња два мјесеца у јавности се спекулисало да се ова компанија одбија науштрб компаније “Калдера” чији је власник близак власти.

Вриједност уговора је 1,25 милиона марака са ПДВ, наплата би могла почети за два мјесеца. Запослена су 22 радника са којима, након конкурса, још није потписан уговор. Систем наплате неће донијети много новца, увјерен је Топић појашњавајући да нема планираног броја возила због недостатка моста код Градишке. Досада се увијек истицало да ће тај мост градити Хрватска. По први пут се чуло да ће у његовој изградњи учестовати И БИХ.

Топић је истакао да ће се прво ићи са отвореним системом наплате, а како се буде ширила мрежа према Добоју тако ће се систем затварати. Он је подсјетио да је цијена наплате 2 марке.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

10.10.2014 15:57

А ста је са вец постављеним -промасеним куцицама?? Из цијег то дзепа иде? Или це као и све остало, само тако проци споменувси се једном у новинама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш баш

10.10.2014 17:02

Ово све треба срушити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

11.10.2014 07:18

Што су намјестили, намјестили су. Што су украли, украли су. Готово је. Све под патронатом Министарства саобраћаја РС и владе односно зна се кога.

ОДГОВОРИТЕ