Odbojkaši Srbije razočarani

Selektor Srbije kaže da su očekivanja "orlova" bila daleko veća i da je deveto mesto na Svetskom prvenstvu neuspeh.

 

Ostali sportovi 15.09.2014 | 17:00
Odbojkaši Srbije razočarani

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković rekao je da deveto mesto na Svetskom prvenstvu nije zadovoljavajuć rezultat i da je igračima najteže jer su očekivanja bila velika.

"Deveto mesto je rezultat koji nikoga ne može da zadovolji. Predano, dugo i sa velikom ambicijom smo radili. Nismo dobro podnosili teške situacije u mečevima, brzo smo se predavali i to je obeležilo našu igru. Žao mi je zbog toga jer smo bili prepoznatljivi po borbi i istrajnosti", rekao je Kolaković nakon poslednje utakmice u Lođu.

Srbija je poražena od Irana sa 3:1 u setovima u poslednjem kolu Grupe E druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj.

"Siguran sam da je igračima najteže, očekivanja su bila velika. Svetsko prvenstvo je na svake četiri godine i žao mi je što smo ga na ovakav način završili. Iskreno se nadam da ćemo svi izvući pouke", kazao je Kolaković.

Selektor je naveo da je poslednjom utakmicom sa Iranom zadovoljan jer je mogao da pruži šansu igračima koji su imali manju minutažu ranije tokom šampionata.

"Mogu da budem zadovoljan, igrači koji nisu puno minuta proveli na terenu do sada imali su svoje role. Zaslužili su veću minutažu na Svetskom prvenstvu, a protiv Irana su je iskoristili na pravi način", dodao je Kolaković.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dejanpd

15.09.2014 15:31

Kako su igrali, deveto mjesto je odličan uspjeh. Realno, samo jednog kvalitetnog protivnika su pobjedili - Italiju, sve drugo su izgubili, one amatere stopopunjavaju brojno stanje na Prvenstvu ne treba računati. Francuska, Iran, Poljska, SAD to su vec cetri koja su direktno pokazala da su bolji rivali. Super je i deveto mjesto! Cestitke

ODGOVORITE
Name

Md

15.09.2014 16:03

Nije razocarenje nego sramota kao da ste trenirali sa cetvrtastim loptama

ODGOVORITE