SP: I Poljaci dolijali!

Domaćin Svetskog prvenstva prvi put poražen na turniru. Poljaci su u pet mečeva prve faze Svetskog prvenstva dozvolili sebi da izgube samo jedan set. Drugi deo takmičenja, međutim, nije počeo kao što su se nadali.

Ostali sportovi 11.09.2014 | 15:05
SP: I Poljaci dolijali!

Odbojkaši iz Sjedinjenih Američkih Država uspeli su da savladaju domaćine turnira 3:1 i "zakuvaju" situaciju u novoformiranoj Grupi E, u kojoj je i reprezentacija Srbije.

Ranije u sredu, srpski odbojkaši savladali su Italiju i izjednačili se po broju bodova (devet) sa Poljskom, a na tabeli sada vodi Francuska sa deset bodova, koja je bila uspešnija od Argentine 3:1.

Iza Srbije i Poljske nalazi se Iran sa osam bodova, koji je očekivano dobio poslednjeplasiranu Australiju (3:1). Slede zatim SAD (sedam bodova), Argentina (tri), Italija (dva) i pomenuta Australija koja je "na nuli".

Podsetimo, plasman u treći deo takmičenja obezbediće po tri najbolje plasirane selekcije iz obe grupe drugog kruga, koje će opet formirati dve grupe. Odatle će po dve prvoplasirane ekipe ići u polufinale, dok će se trećeplasirane boriti za peto mesto.

Srbija naredni meč igra danas protiv SAD, a potom će u subotu rival biti Francuska, pa u nedelju Iran. Sve ove utakmice počinju u 16.40.

Komentari / 0

Ostavite komentar