PL Engleske - 2. kolo

Od šest mogućih bodova, Luj van Gal osvojio je jedan na početku sezone 2014/15. Gore od rezultata delovala je igra Mančester junajteda.

Fudbal 25.08.2014 | 18:45
PL Engleske - 2. kolo

Gde je stao Dejvid Mojes, tu je (za sada) nastavio Luj van Gal.

Mančester junajted mizerno je otvorio sezonu 2014/15 i iz mečeva sa Svonsijem i Sanderlendom osvojio je samo bod!

Posle poraza kod kuće od Velšana, "crne mačke" otkinule su dva boda slavnom klubu - 1:1 (1:1).

Huan Mata na asistenciju Antonija Valensije doveo je Junajted u vođstvo u 17. minutu, ali je bivši igrač Evertona i Mančester sitija, Džek Rodvel, izjednačio posle pola sata igre.

U nastavku utakmice i jedni i drugi su mogli da postignu pogodak, s tim da su gosti možda oštećeni u drugom poluvremenu kada nije dosuđen (mogući) penal nad Robinom van Persijem, u akciji koja je završena tragikomičnim padom Ešlija Janga.

Sanderlend ni posle 17 godina nije pobedio Mančester junajted na "Stadionu svetlosti", ali nije ni izgubio ovog puta. Tim Gustava Pojeta u prvom kolu vratio se posle 1:2 na gostovanju Vest Bromvič Albionu, ovog puta izjednačio je protiv uslovno rečeno favorita, tako da Sanderlend ima dva boda posle dva kola.

Jedan više od kluba koji bi uskoro, verovatno u očajničkom pokušaju da se pojača, mogao da spiska i 80 miliona evra na Anhela Di Mariju, što bi značilo da će Junajted biti najveći trošadžija ovog leta u Evropi, ispred Barselone i Liverpula.

I bez Di Marije, Van Gal je potrošio skoro 100 miliona evra ovog leta, ali ta pojačanja za sada nisu donela i rezultate.

Van Gal će prvu pobedu na klupi koja se usijala od povlačenja sera Aleksa Fergusona potražiti u naredna tri kola, kada ima prilično povoljan raspored: gostovanje Barnliju, meč sa KPR kod kuće i put u Lester.

Raspored je povoljan, ali kvaliteta igre i dalje nema...

Uz to, prvi strelac tima Van Persi potpuno je van forme, pa je zamenjen posle sat vremena igre. Vejn Runi, očigledno, i dalje traži formu, dok igra previše zavisi od krilnih igrača Valensije i Janga, a oni... Očigledno nisu svetska klasa.

Do kraja kola ostao je još veliki derbi u ponedeljak uveče: Mančester siti - Liverpul.

REZULTATI 2. KOLA:

Hal - Stouk 1:1 (1:0)
/Jelavić 42 - Šokros 84/

Totenhem - Kvins Park Rendžers 4:0
/Čadli 12, 37, Dajer 30, Adebajor 65/

Sanderlend - Mančester junajted (17.00)

U subotu:

Aston Vila - Njukasl 0:0

Čelsi - Lester 2:0 (0:0)
/Košta 63, Azar 77/

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (0:2)
/Šamak 48 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62/

Sautempton - VBA 0:0

Svonsi - Barnli 1:0 (1:0)
/Dajer 23/

Everton - Arsenal 2:2 (2:0)
/Kolman 19, Nejsmit 45 - Ramzi 83, Žiru 90/

Komentari / 0

Ostavite komentar