Rat za Nastasića!

Mladi srpski defanzivac višak u Mančester Sitiju, ali ne mora da brine za budućnosti. U igri Roma, Juventus, Arsenal i Atletiko Madrid.

Fudbal 14.08.2014 | 09:00
Rat za Nastasića!

Kupovinom francsukog štopera Elijakima Mangale iz Porta za 32 miliona funti, Mančester siti će pozajmiti ili čak prodati Matiju Nastasića! Menadžer "građana" Manuel Pelegrini nije želeo da dozvoli odlazak srpskog reprezentativca sve dok nije osigurao dolazak Francuza, koji je postao najskuplji defanzivac u istoriji britanskog fudbala.

S obzirom na to da je snažni Dedrik Bojata trenerov izbor, jasno je da će za predstojeću sezonu upravo on biti u konkurenciji pored kapitena Kompanija, veterana Demikelisa i novajlije Mangale. Nastasić je prekobrojan, a Roma i Juventus samo su čekali znak pa da krenu u pravi rat za Matiju. "Vučica" je jače zagrizla, jer ima mogućnost da prodajom Mehdija Benatije odmah otvori mesto levog štopera za mladog Srbina.

Rimljani su spremni da otkupe Nastasića za 20 miliona evra, prenose italijanski mediji. Trener Garsija savetovao je menadžment da ne propusti ovu priliku jer bi "dobili igrača koji odmah može na teren jer dobro poznaje Seriju A, ali i igru u sistemu 3-5-2". Masimilijano Alegri iz sličnih razloga želi Nastasića u Juventusu, a direktor Đuzepe Marota već je krenuo u akciju. Problem za "staru damu" je veliki broj igrača na spisku, pa bi oni radije išli na opciju pozajmice, pa da narednog leta otkupe Matijin ugovor.

Transfer Nastasića mogao bi da se realizuje već do kraja ove nedelje, ali italijansku poteru sigurno neće skrštenih ruku posmatrati Arsenal i Atletiko Madrid, koji su takođe zainteresovani za mladog štopera.

Engleski mediji tvrde da će Mančester siti moći dobro da zaradi prodajom Nastasića, kojeg je pre dve godine kupio od Fiorentine za 15 miliona evra. Činjenica da ima četiri zainteresovana kluba neminovno će podići cenu, a prema procenama obeštećenje bi moglo da dostigne i 22 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar