Рат за Настасића!

Млади српски дефанзивац вишак у Манчестер Ситију, али не мора да брине за будућности. У игри Рома, Јувентус, Арсенал и Атлетико Мадрид.

Фудбал 14.08.2014 | 09:00
Рат за Настасића!

Куповином францсуког штопера Елијакима Мангале из Порта за 32 милиона фунти, Манчестер сити ће позајмити или чак продати Матију Настасића! Менаџер "грађана" Мануел Пелегрини није желео да дозволи одлазак српског репрезентативца све док није осигурао долазак Француза, који је постао најскупљи дефанзивац у историји британског фудбала.

С обзиром на то да је снажни Дедрик Бојата тренеров избор, јасно је да ће за предстојећу сезону управо он бити у конкуренцији поред капитена Компанија, ветерана Демикелиса и новајлије Мангале. Настасић је прекобројан, а Рома и Јувентус само су чекали знак па да крену у прави рат за Матију. "Вучица" је јаче загризла, јер има могућност да продајом Мехдија Бенатије одмах отвори место левог штопера за младог Србина.

Римљани су спремни да откупе Настасића за 20 милиона евра, преносе италијански медији. Тренер Гарсија саветовао је менаџмент да не пропусти ову прилику јер би "добили играча који одмах може на терен јер добро познаје Серију А, али и игру у систему 3-5-2". Масимилијано Алегри из сличних разлога жели Настасића у Јувентусу, а директор Ђузепе Марота већ је кренуо у акцију. Проблем за "стару даму" је велики број играча на списку, па би они радије ишли на опцију позајмице, па да наредног лета откупе Матијин уговор.

Трансфер Настасића могао би да се реализује већ до краја ове недеље, али италијанску потеру сигурно неће скрштених руку посматрати Арсенал и Атлетико Мадрид, који су такође заинтересовани за младог штопера.

Енглески медији тврде да ће Манчестер сити моћи добро да заради продајом Настасића, којег је пре две године купио од Фиорентине за 15 милиона евра. Чињеница да има четири заинтересована клуба неминовно ће подићи цену, а према проценама обештећење би могло да достигне и 22 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар