Džeko je sad kapiten 'Zmajeva'!

"Moja odluka koju sam uvek znao je bila da će nakon povlačenja Emira Spahića novi kapiten biti Edin Džeko", izjavio je selektor "zmajeva" Safet Sušić.

Fudbal 08.08.2014 | 21:50
Džeko je sad kapiten 'Zmajeva'!

Povlačenjem Emira Spahića iz reprezentacije BiH ostalo je upražnjeno mesto kapitena.

Ranije se o novom nosiocu trake u javnosti spekulisalo sa četiri imena - Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić i Asmir Begović.

Međutim, dileme za selektora Sušića nije bilo - novi kapiten će biti "Dijamant", Edin Džeko!

"Moja odluka koju sam uvek znao je bila da će nakon povlačenja Emira Spahića novi kapiten biti Edin Džeko. To je igrač koji je najviše dao reprezentaciji, koji je jako dugo važan deo našeg tima i koji je jako cenjen među saigračima i za mene nije bilo dileme", izjavio je popularni Pape portalu "Reprezentacija.ba".

Selektor Sušić je sinoć u Engleskoj večerao sa Džekom, Begovićem i Muhamedom Bešićem.

"Još ranije smo se dogovorili da se vidimo u Mančesteru, s obzirom na to da su Stouk i Liverpul gde žive Begović i Bešić blizu. Uz Pjanića, to su igrači koji su neizostavan deo našeg tima, tako da smo imali kvalitetno i ugodno druženje".

Sušić naredne nedelje dolazi u Sarajevo, a očekuje se da će 20. avgusta objaviti spisak igrača za prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna u Tuzli, ali i za prvi meč protiv Kipra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar